Twitter
12.04.2015 15:21
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nov trend in novo družbeno omrežje: Videoprenosi v živo

Pheme vas bo dobil na laži!
Pheme vas bo dobil na laži!

Facebook, Twitter, LinkedIn in Google+ so dobro poznana omrežja, na katerih delite svoja mnenja, doživljanja in komentarje s svojimi prijatelji in znanci. Večina omenjenih storitev je svoje rojstvo doživela v prejšnjem desetletju in tako ponudila interpretacijo virtualnega druženja sodobnega časa.

Tehnološki napredek se v tem obdobju ni ustavil in vse bolj zmogljive pametne naprave v kombinaciji z nižjimi stroški prenosa podatkov in večjega števila ponudnikov brezplačnih omrežij Wi-Fi so omogočile rojstvo nove vrste družbenega omrežja. Uporabnikom namesto prebiranja sporočil in ogleda fotografij, ki so se zgodile v preteklosti, omogoča neposredni videoprenos dogajanja v živo.

V ospredju novega trenda je podjetje Twitter s svojo aplikacijo Periscope (http://bit.ly/1EHj0V3). Aplikacija vam omogoča spremljanje videoposnetkov v živo, ki jih drugi uporabniki po svetu v danem trenutku snemajo. Na ta način si pridobite vpogled v dogajanje nepoznane osebe na drugem koncu sveta. Seveda lahko svoj prenos v živo ustvarite tudi sami z zgolj enim dotikom na zaslon pametnega telefona.

Aplikacijo so kot možnost komunikacije opazili tudi mediji in prepoznavne osebe. Periscope omogoča vsem gledalcem, da lastniku videoprenosa postavijo vprašanje in s tem vzpostavijo kontakt. Tako je na primer profesionalni pianist na željo gledalcev igral glasbo mobilnemu občinstvu na omrežju Periscope.

V tem trenutku lahko aplikacijo uporabljate uporabniki pametnih naprav na platformi iOS. Aplikacija je na voljo brezplačno.


Prijavi napako v članku