Računalništvo, telefonija
27.03.2019 11:11
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Chrome za Windows končno dobil “temen način”

Temen način delovanja spletnega brskalnika Chrome je odslej na voljo tudi uporabnikom operacijskih sistemov Windows.
Temen način delovanja spletnega brskalnika Chrome je odslej na voljo tudi uporabnikom operacijskih sistemov Windows.

Pri podjetju Google so že pred časom razkrili, da je avtonomija delovanja prenosnih računalnikov pri uporabi temnega načina oziroma Dark Mode daljša kot v primeru uporabe klasičnega belega namizja. Poraba energije v temnem načinu je namreč lahko do kar 43 odstotkov nižja kot v običajnem načinu. Zato ne preseneča, da je podjetje Google to možnost vgradilo v novo poskusno različico svojega spletnega brskalnika Chrome za operacijske sisteme Windows. Uporabnik ima sedaj možnost, da sam izbere, ali bo pri brskanju po spletu z brskalnikom Chrome uporabljal temen (Dark Mode) ali svetel način delovanja.

Poskusna različica spletnega brskalnika Chrome 74 prinaša še dve uporabni funkcionalnosti, in sicer “Remove animations” in “Reduce motion“. Funkcija “Remove animations” oziroma “Odstrani animacije” bo poskrbela za to, da se na spletnih straneh video posnetki ne bodo več samodejno zagnali, funkcija “Reduce motion” pa bo omejila prikazovanje vizualnih učinkov na spletnih straneh. Nove možnosti bodo žal delovale le, če jih bodo podprli oblikovalci spletnih strani, v nasprotnem primeru bodo brez učinka.

Funkcionalnosti “Remove animations” in “Reduce motion” so v sklopu poskusnega spletnega brskalnika Google Chrome 74 že na voljo uporabnikom operacijskih sistemov Windows, MacOS, Android in iOS, medtem ko je temen način oziroma “Dark mode” poskusno na voljo le uporabnikom operacijskih sistemov Windows. Poskusna različica spletnega brskalnika Google Chrome 74 je na voljo za prenos na spletni povezavi https://www.google.com/chrome/beta/.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več