Igre
28.02.2013 11:52
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Xbox 720 že aprila?

Microsoft naj bi težko pričakovano igralno konzolo v okviru lastne konference predstavil že aprila. Novost naj bi bila po napovedih poznavalcev celo za razred boljša od Sonyjeve PlayStation 4.
Nov Xbox 720 bo temeljil na AMD-jevem 8-jedrnem procesorju.
Nov Xbox 720 bo temeljil na AMD-jevem 8-jedrnem procesorju.

Podjetje Sony je pred kratkim predstavilo težko pričakovano igralno konzolo PlayStation 4, ki je zlahka prepričala tudi najzahtevnejše igričarje. Zaradi tega so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi Microsoft pohitel tako s predstavitvijo kot s prodajo igralne konzole Xbox 720. Viri blizu podjetja iz Redmonda so namreč razkrili, da naj bi Microsoft javnosti predstavil novost že aprila, in sicer v okviru lastne konference.

Številne spletne govorice namigujejo, da naj bi bila Microsoftova igralna konzola Xbox 720 zmogljivejša od PlayStationa 4 in naj bi zagotavljala boljšo igričarsko izkušnjo. Novost naj bi namreč imela na voljo 8-jedrni procesor AMD frekvence 1,6 GHz, grafično sredico s taktom 800 MHz, sistemski pomnilnik DD3 kapacitete osem gigabajtov in vgrajeni pomnilnik z 32 GB prostora. Microsoftova igralna konzola Xbox 720 se bo lahko pobahala še s precej bolj realnim izrisom slik in kakovostnejšim zvokom.

Skupaj z Microsoftovo novo igralno konzolo Xbox 720 naj bi bil na voljo še krmilni sistem Kinect 2, čigar največja prednost bo podpora za štiri igričarje, saj bodo lahko eno igro sočasno igrali do štirje uporabniki. Strojna oprema naprave za zaznavanje gibanja naj bi bila v novosti celo tako natančna, da bo lahko »brala« z ustnic in prepoznavala izraze na obrazu. Poleg tega naj bi bil krmilni sistem opremljen še s tehnologijo, ki naj bi kameri s senzorji globine omogočala digitalno merjenje velikosti človeškega telesa. S tem naj bi bil program sposoben oceniti celo starost uporabnika.


Prijavi napako v članku