Igre
28.04.2013 14:32
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Xbox potrjeno konec maja!

Microsoft bo težko pričakovano in izredno zmogljivo novo igralno konzolo Xbox predstavil 21. maja, in sicer v okviru konference, ki bo organizirana kar na sedežu podjetja iz Redmonda. Njena zmogljivost pa bo po vsej verjetnosti prikazana šele na igričarski konferenci E3 2013.
Igričarji od nove Microsofotove igralne konzole Xbox pričakujejo veliko!
Igričarji od nove Microsofotove igralne konzole Xbox pričakujejo veliko!

Tokrat gre zares! Microsoft je najavil, da bo težko pričakovana in izredno zmogljiva nova igralna konzola Xbox luč sveta ugledala 21. maja, in sicer v okviru konference, ki bo organizirana kar na sedežu podjetja iz Redmonda. Nova igralna konzola bo predstavljena s strani ekipe, ki je imela ključno vlogo pri njenem nastanku. Microsoft naj bi skupaj z novo igralno konzolo Xbox predstavil še vrsto uporabnih igralnih pripomočkov, ko na primer krmilni sistem Kinect 2.

Microsoft glede strojne opreme nove igralne konzole Xbox (ta naj bi se tržila z imenom Xbox 720) pričakovano ostaja skrivnosten. Na spletu se sicer že dalj časa šušlja, da naj bi novost temeljila na osnovi operacijskega sistema Windows 8 in bo opremljena z optično enoto Blu-ray. Preostala strojna oprema novosti prav tako ne bo od muh, saj bo obsegala 8-jedrni procesor AMD frekvence 1,6 GHz, sistemski pomnilnik DDR3 kapacitete osem gigabajtov in vgrajen pomnilnik z 32-GB prostora. Piko na i bo dal krmilni sistem Kinect 2, saj bodo lahko z njim eno igro sočasno igrali do štirje uporabniki.

Medtem ko bo nova konzola Xbox predstavljena 21. maja na sedežu podjetja iz Redmonda, bo njena zmogljivost po vsej verjetnosti prikazana šele na igričarski konferenci E3 2013, ki se bo od 11. do 13. junija odvijala v Las Vegasu. Upajmo, da bo novost nadvse zmogljiva in bo ponujala izjemno igričarsko izkušnjo, saj ta ob pričetku prodaje ne bo ravno poceni. Za novi Xbox naj bi bilo namreč onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 385 evrov oziroma kar okoli 500 evrov v Evropi. Naprodaj naj bi bile tudi cenejše različice novosti, vendar bodo kupci pri njih prikrajšani za določene bonitete in igralne pripomočke.


Prijavi napako v članku