Računalništvo, telefonija
05.01.2020 11:11
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi supertelefon Galaxy S20 bo razkrit …

Pametni mobilni telefoni Samsung Galaxy S20 naj bi bili javnosti razkriti 11. februarja letos.
Pametni mobilni telefoni Samsung Galaxy S20 naj bi bili javnosti razkriti 11. februarja letos.

Nedavno so se na spletu pojavile govorice, da naj bi Samsung novi družini pametnih mobilnih telefonov Galaxy, namesto oznake S11 dodelilo kar oznako S20, za to pa naj bi obstajalo več razlogov. Novi pametni mobilni telefoni Samsung družine Galaxy naj bi bili namreč opremljeni s povsem novimi funkcijami, ki uporabnikom obstoječih modelov niso na voljo. Poleg tega se z novim imenom računalniški gigant želi še bolj oddaljiti od označevanja konkurenčnega podjetja Apple. Telefoni družine Galaxy S20 naj bi bili tudi bistveno zmogljivejši od zdajšnjih modelov.

Kot kaže, bodo telefoni družine Galaxy S20 (S20e, S20 in S20 Plus oziroma S20 Ultra 5G) javnosti predstavljeni 11. februarja letos, in sicer v okviru že tradicionalnega dogodka Unpacked. V okviru tega dogodka naj bi podjetje Samsung predstavilo še novo generacijo prepogljivih telefonov Galaxy Fold 2. Ti naj bi ponujali precej boljšo uporabniško izkušnjo, hkrati pa naj bi bili cenejši od obstoječih modelov.

Kar se tiče pametnih mobilnih telefonov Galaxy S20, naj bi bili opremljeni s precej večjimi zasloni. Poleg tega bodo še primernejši za zajem fotografij in boljših videoposnetkov, saj bodo opremljeni s kar petimi slikovnimi tipali večje ločljivosti, ki bodo delo opravili odlično tudi ob zmanjšani svetilnosti. Glavni fotoaparat bo namreč opremljen s slikovnim tipalom z ločljivostjo 108 milijonov slikovnih točk, ki ga je Samsung razvil v sodelovanju s kitajskim podjetjem Xiaomi.

Medtem ko je trenutni model Galaxy S10e opremljen s 5,8-palčnim oziroma 14,7-centimetrskim zaslonom, bo novi Galaxy S20e opremljen s 15,7-cenzimetrskim (6,2-palčnim) ali celo 16,2-centimetrskim (6,4-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti in tankimi robovi. Klasični model Galaxy S20 naj bi razpolagal z zaslonom s 17-centimetrsko oziroma 6,7-palčno diagonalo, nezmogljivejši model Galaxy S20+ pa s kar 17,5-centimetrsko oziroma 6,9-palčno diagonalo. Razmerje stranic na novih in precej večjih zaslonih naj bi znašalo 20 proti 9, kar je odlično za predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Več o novincih pa bo torej znano že 11. februarja letos, ko naj bi bili tudi uradno razkriti javnosti.


Prijavi napako v članku