Računalništvo, telefonija
30.04.2008 10:44
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi programski opremi podjetja AccessData

AccessData, ki razvija programske rešitve za računalniško forenziko, predstavlja novi orodji – FTK Mobile Phone Examiner in AD Enterprise. Prvo je namenjeno računalniškim forenzikom za analizo podatkov na mobilnem telefonu, drugo bo olajšalo delo IT oddelkom v podjetjih. Uradni zastopnik programskih rešitev AccessData v Sloveniji je podjetje za računalniško forenziko Sismentor.

Mobilni telefoni postajajo računalniki v malem, s tem pa se tudi povečuje količina podatkov, ki jih hranimo v njih. Napredku v mobilni tehnologiji sledi tudi podjetje AccessData. Razvili so rešitev, namenjeno analizi in preiskovanju programske opreme mobilnih telefonov. FTK Mobile Phone Examiner omogoča analizo podatkov znotraj programske opreme Forensic Toolkit – povezanost omogoča preiskovalcem, da hkrati analizirajo podatke večjega števila mobilnikov in jih primerjajo z računalniškimi podatki. FTK Mobile Phone Examiner trenutno podpira 449 modelov mobilnih telefonov, kmalu pa se jim bo pridružilo še 300 novih, s čimer bo postal FTK Mobile Phone Examiner najbolj napredna rešitev na trgu. “Preiskovalci se lahko zdaj oprejo na eno samo rešitev, s katero bodo lahko povezali podatke z mobilnega telefona z računalniškimi dokazi ter na podlagi te analize razvijali natančna poročila,” je povedal izvršni direktor AccessData Brian Karney.

Seznam mobilnih telefonov, ki jih rešitev trenutno podpira, je na voljo na spletni strani www.accessdata.com.

Naslednja novost, ki jo je predstavil AccessData, je najbolj učinkovita forenzična rešitev za omrežja in rešitev, namenjena odzivanju na incidente. Rešitev AD Enterprise je rešitev, ki napoveduje konec kompleksnim, neintuitivnim, nestabilnim, nedokončanim rešitvam, ki prevladujejo na trgu. “Naše rešitve so zasnovane z namenom, da zagotavljajo stabilen in intuitiven delovni tok ter udobno uporabo,” je povedal Brian Karney. AD Enterprise ni samo tehnološko napredna rešitev, temveč zagotavlja tudi edinstveno uporabniško izkušnjo. Ima enostaven vmesnik in temelji na podatkovni zbirki Oracle, omogoča izvrstno poročanje in je ciljno usmerjen. “Zelo smo zadovoljni in ponosni na rešitev AccessData Enterprise, saj ni le korak naprej v preiskovalni industriji, temveč označuje povsem novo poglavje na področju digitalne foreznike ter AccessData,” še dodaja Karney.


Prijavi napako v članku