Računalništvo, telefonija
01.10.2019 13:43
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi procesor Qualcomm za prihajajoči prenosnik Microsoft Surface?

Novi prenosnik Microsoft Surface Pro naj bi bil opremljen s povsem novim procesorjem Snapdragon podjetja Qualcomm.
Novi prenosnik Microsoft Surface Pro naj bi bil opremljen s povsem novim procesorjem Snapdragon podjetja Qualcomm.

Na spletu se vse bolj širijo govorice, da naj bi pri podjetju Microsoft 2. oktobra letos v okviru posebne konference predstavili novo družino zelo priljubljenih prenosnikov Surface. Tu naj bi šlo za prenosnika Surface Laptop in Surface Pro, ki naj bi bila namenjena najzahtevnejšim uporabnikom. Pri tem pa bo še posebej zanimiv prenosni računalnik Surface Pro, saj naj bi bil opremljen s povsem novim mobilnim procesorjem podjetja Qualcomm.

Podjetje Qualcomm naj bi za novi prenosnik Surface Pro za Microsoft pripravilo mobilni procesor z oznako Snapdragon 8cx, ta pa bo uporabljen v navezi z operacijskim sistemom Windows za mobilne procesorje AMD. Novi procesor bo prenosnikom Surface Pro omogočil uporabo vmesnika USB-C ter neprestano povezavo v mobilna omrežja 4G. Vmesnik USB-C pa naj bi bilo mogoče uporabiti tudi za povezavo zunanjega zaslona z novim prenosnikom. Novost naj bi prinesla tudi nekoliko spremenjeno obliko, pri čemer bo šlo tu predvsem za tanjše robove okoli zaslona ter nekoliko tanjšo in bolj moderno obliko ohišja.

Podjetje Microsoft naj bi na omenjeni konferenci 2. oktobra letos predstavilo tudi povsem prenovljene prenosne računalnike družine Surface Laptop 3. Tu bo šlo za prenosnik z 38,1-centimetrskim oziroma 15-palčnim zaslonom, ki bo temeljil na osnovi najnovejših procesorjev AMD Ryzen. Microsoft naj bi novi prenosni računalnik Surface Laptop 3 s procesorjem AMD ponudil v prodajo v dveh različicah. Cenejša različica maloprodajne cene preračunanih 912 evrov bo opremljena s štirijedrnim procesorjem Ryzen 5 3550U (vgrajeno grafično jedrno AMD Picasso) in osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Za zahtevnejše uporabnike pa bo na voljo procesor Ryzen 7 3750U (vgrajeno grafično jedrno AMD Picasso) v navezi z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika, zanj pa bo treba v Združenih državah Amerike odšteti okoli preračunanih 1.050 evrov.

Nekoliko kasneje bo na voljo še prenosni računalnik Surface Laptop s šestjedrnim procesorjem AMD in 12 gigabajti oziroma šestnajstimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Maloprodajna cena novincev v Združenih državah Amerike naj bi se gibala med preračunanimi 1.278 evri in preračunanimi 1.460 evri za model z 12 gigabajti sistemskega pomnilnika ter med preračunanimi 1.826 evri in preračunanimi 2,190 evri za model s kar 16 gigabajti sistemskega pomnilnika.


Prijavi napako v članku