Računalništvo, telefonija
02.10.2019 13:36

Deli z drugimi:

Share

Novi procesor Huawei bo zlahka pometel s celotno konkurenco!

Novi Huawei Kirin 1000 bo resnično nekaj posebnega!
Novi Huawei Kirin 1000 bo resnično nekaj posebnega!

Podjetje Huawei je nedavno presenetilo z novim mobilnim procesorjem, ki je opremljen z oznako Kirin 990 in je v primerjavi z obstoječimi rešitvami dejansko nekaj posebnega. Ta je namreč opremljen s posebno enoto za nevronsko procesiranje (NPU), ki temelji na osnovi zgradbe Da Vinci. Dve večji jedri dosegata odlične zmogljivosti in energijsko učinkovitost med visoko obremenitvijo, manjše oziroma manj zmogljivo pa odlikuje nizka poraba energije. Grafični del pa vključuje šestnajst jedrni grafični procesor Mali-G76 GPU in predpomnilnik na sistemski ravni, ki z izvajanjem pametne porazdelitve učinkovito prihrani pasovno širino in zmanjša porabo energije.

Naslednik mobilnega procesorja Huawei Kirin 990 naj bi bil še boljši in naj bi brez težav opravil tudi z največjimi igralci na tem področju, kot sta na primer Samsung in Apple. Novost bo opremljena s prodajno oznako Kirin 1000 in kot vse kaže je že skoraj nared, saj naj bi podjetje Huawei že pričelo s proizvodnjo prvih poskusnih primerkov novosti. Novost sicer temelji na napredni 5-nanometrski tehnologiji in za preračunavanje podatkov uporablja procesorsko jedro Cortex-A77. Ta je kar za 20-odstotkov zmogljivejši v primerjavi z jedrom Cortex-76, ki je prisoten v procesorju Kirin 990.

Mobilni procesor Huawei Kirin 1000 naj bi bil nared za vsakdanjo uporabo v začetku naslednjega leta. Ta naj bi bil najprej vgrajen v pametnem mobilnem telefonu Mate 40, ki vsaj na papirju obeta veliko.


Prijavi napako v članku