Telefoni
31.07.2014 12:05
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi MacBook Pro cenejši in zmogljivejši

Prenovljeni Applovi prenosniki družine MacBook Pro so povsem prilagojeni operacijskemu sistemu Mac OS X 10.10 »Yosemite«.
Prenovljeni Applovi prenosniki družine MacBook Pro so povsem prilagojeni operacijskemu sistemu Mac OS X 10.10 »Yosemite«.

Takoj za tem, ko so zanesenjaki spletnega portala bbs.feng.com objavili strojne specifikacije novega prenosnega računalnika Apple MacBook Pro s 15,4-palčnim zaslonom Retina (bit.ly/MacBook-Pro-15-4), je podjetje iz Cupertina najavilo nove prenosnike, ki so zmogljivejši, a hkrati cenejši. Novi Applovi prenosni računalniki so vsaj po zunanji obliki enaki njegovim predhodnikom, je pa njihova nova strojna oprema že prilagojena operacijskemu sistemu Mac OS X 10.10 »Yosemite«. Novost v primerjavi s predhodnikom prinaša številne spremembe, kot so boljša povezljivost med osebnimi računalniki ter mobilnimi napravami iPhone in iPad, grafično preoblikovanje uporabniškega vmesnika ter možnost povezave računalnika s funkcijo telefoniranja in pošiljanja sporočil.

Najcenejši prenovljeni prenosnik Apple MacBook Pro s 13-palčnim (33-centimetrskim) zaslonom je zdaj opremljen z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika, njegov zmogljivejši brat s 15-palčnim (38,1-centimetrskim) zaslonom pa ima na voljo kar 16 gigabajtov pomnilnika. Cenejši model je opremljen še s procesorjem Core i5 frekvence 2,8 gigaherca (3,3 gigaherca v načinu Turbo) in grafično kartico Nvidia GeForce GT750, medtem ko zmogljivejša naprava za preračunavanje podatkov uporablja procesor Core i7 frekvence 3,7 gigaherca oziroma 3,3 gigaherca v načinu Turbo.

Maloprodajne cene novih Applovih prenosnih računalnikov se v Združenih državah Amerike gibajo med preračunanimi 970 evri in 1.860 evri. To dejansko pomeni da bo zanje v evropskem prostoru treba odšteti med 1.300 evri in 2.500 evri.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku