Programska in razvojna orodja
09.07.2021 09:01

Deli z drugimi:

Share

Novi Microsoft Office uporabniški vmesnik na voljo za testiranje

Microsoft je članom skupnosti Office Insiders že omogočil dostop do prenovljenega Office uporabniškega vmesnika. Ta prinaša subtilne spremembe, kar naj bi bila zdaj Microsoftova dolgoročna strategija.

Microsoft je danes, 7. julija, začel s testiranjem novega Office uporabniškega vmesnika. Tehnološki “software” gigant je sicer že naznanil novi dizajn za svoj Office lansko leto, zdaj pa je dokončno potrdil, kar je javno objavil prejšnji mesec, da bo novi Office uporabniški vmesnik dizajnersko skladen s prenovljenim operacijskim sistemom Windows 11. Člani skupnosti Office Insiders lahko tako že dostopajo do novega uporabniškega vmesnika, preden bo ta za vse Microsoft 365 uporabnike na voljo do konca letošnjega leta.

Glavne novosti, ki jih prinaša prenova uporabniškega vmesnika so zaobljen videz Office “ribbon” vrstic, ob tem pa se je Microsoft odločil še za nekaj subtilnih sprememb nekaterih gumbov v Wordu, Excelu, PowerPointu in Outlooku. Microsoft je v originalu predstavil nekoliko bolj drastične spremembe Office uporabniškega vmesnika, med katerimi je zagotovo najbolj izstopal premik bolj proti komandni vrstici namesto tradicionalne “ribbon” vrstice.

Kot vse kaže se je Microsoft odločil za postopne spremembe uporabniškega vmesnika, ki bodo na bolj subtilen način poskrbele za spremembe dizajna. Microsoft si je tako premislil in ne bo šel v drastične in hitre spremembe dizajna svoje trenutno najbolj popularne storitve. V naslednjih posodobitvah uporabniškega vmesnika lahko pričakujemo dodatek orodne vrstice, ki se jo bo lahko odfiksiralo in se bo pojavila na mestu, kjer bomo recimo urejali dokument.

Tako, kot vse zadnje posodobitve Microsoftove programske opreme tudi tokrat pričakujemo, da bodo spremembe najprej vidne na spletni in mobilni verziji Offica. Šele v drugi fazi pričakujemo vidnejše dizajnerske posodobitve glavnih namiznih verzij Worda, Excela, PowerPointa in Outlooka. Microsoft je lansko leto izjavil, da bi lahko distribucija teh sprememb trajal leto ali dve, kar pomeni, da smo šele na začetku prvih nadgradenj in sprememb za Windows 11.

Posodobljeni uporabniški vmesnik Microsoft Office je zdaj na voljo za testerje tako na Windows 10, kot na Windows 11. Če želimo dostopati do nove verzije, moramo biti član Office Insiders skupine, prav tako pa moramo imeti nastavljeno prejemanje beta posodobitev v Office nastavitvah. Ko posodobimo stvari, lahko s klikom na ikono megafona na vrhu katerekoli Office aplikacije vklapljamo in izklapljamo novi vmesnik.

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft microsoft365

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

NCOM d.o.o.

Knezova ulica 34, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več