Računalništvo, telefonija
09.12.2019 07:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Mac Pro kmalu na voljo

Novi Mac Pro na voljo od 10. decembra naprej
Novi Mac Pro na voljo od 10. decembra naprej

Applovi novosti, Mac Pro in Pro Display XDR, ki so ju napovedali že ob koncu WWDC 2020 junija letos, sta končno ugledali luč sveta. Naročilo za strojno opremo višjega cenovnega razreda lahko oddamo od 10. decembra naprej.

Pri Appleu so prvotno napovedali, da bosta Mac Pro in Pro Display XDR na voljo enkrat “to jesen”. V Bloombergovem novembrskem poročilu so potrdili, da bo Apple naprave začel pošiljati decembra. Šele v zadnjem sporočilu preko elektronske pošte smo uporabniki dobili dejansko (prvo) potrditev datuma. Tehnično gledano pri Appleu izpolnjujejo obljubo, saj je 10. december še vedno v obdobju jeseni, zima se namreč prične 21. dne v mesecu.

V Appleovem sporočilu o napovedih glede omenjenih naprav smo lahko zasledili, da bosta Mac Pro in Pro Display XDR na voljo za naročilo od 10. decembra naprej. Toda glede na to, da številni uporabniki naročijo naprave po meri, se bo njihova dobava zagotovo zavlekla in bo trajala dlje časa.

Osnovni model Mac Pro naj bi stal 5.999 ameriških dolarjev (5.425 EUR), ponuja pa 32 GB pomnilnika, 8-jedrni Intel Xeon procesor, grafiko Radeon Pro 580X in 256 GB SSD. 32-palčni Pro Display XDR se začne pri 4.999 ameriških dolarjih (4.520 EUR), poleg tega pa bomo morali skoraj zagotovo kupiti tudi (nekoliko sporno) stojalo za 999 dolarjev (dobrih 900 EUR), ki ni vključeno v osnovno ceno. Za vse, ki si napravo lahko privoščijo, bo novica povod za veselje ob delu tudi v prazničnem času.


Prijavi napako v članku