Strojna oprema
07.10.2006 21:52

Deli z drugimi:

Share

Novi Lenovo ThinkCentre računalniki

Podjetje Lenovo je predstavilo kar nekaj novih namiznih računalnikov, med njimi tudi novi ThinkCentre M55p z Intel vPro tehnologijo, ki združuje najbolj napredno procesorsko tehnologijo v računalniški industriji z odličnim oblikovanjem, funkcionalnostjo in zanesljivostjo. Novi M55p je član družine M ThinkCentrov, ki skupaj z družino A prvič ponujata Intel Core 2 Duo procesor ter zagotavljata poslovnim uporabnikom visoko delovanje, izboljšano varnost in samodejna orodja, ki omogočajo IT osebju upravljanje sistema na daljavo.

Liniji namiznih računalnikov ThinkCentre s Core 2 Duo procesorji vključujeta modele M55p, M55, M55e, A55 in A53. Le-ti podjetjem ponujajo veliko izbiro procesorske moči, grafike ter najnižje stroške lastništva. ThinkCentre računalniki iz serije M in A so oblikovani tako, da omogočajo IT strokovnjakom delo in oblikovanje stabilne platforme, izvrsten servis in podporo ter skupno programsko opremo za lažje upravljanje večjega števila računalnikov.

Z željo ponuditi uporabniku prijazne računalnike, so novi modeli opremljeni s ThinkVantage tehnologijami – skupkom programskih orodij, ki vzdržujejo uporabnikovo produktivnost ter zmanjšujejo drage in dolgotrajne klice v servisni center. ImageUltra Builder in ThinkVantage System Migration Assistant omogočata lažje odjave iz sistema ter večjo učinkovitost IT oddelkov. ThinkVantage Productivity Center vodi uporabnika do informacij in orodij za vzpostavitev, razumevanje, vzdrževanje in izboljšanje njegovega ThinkCentre namiznega računalnika. ThinkCentri iz serije M in A vsebujejo tudi ThinkVantage Rescue and Recovery orodje, ki omogoča hitro ter enostavno ponovno vzpostavitev zrušenega sistema.

“Današnji poslovni uporabniki zahtevajo najboljšo kakovost, ki pa ne sme iti na račun varnosti in zanesljivosti,” je dejal Tom Tobul, izvršni direktor Global Desktop Marketing, Lenovo. “Naši novi ThinkCentre namizni računalniki s ThinkVantage tehnologijo ponujajo vrhunsko varnost in orodja za upravljanje ter izboljšano produktivnost. Lenovo izdeluje najboljše računalnike ter tako podpira vsakodnevno poslovanje, uporabniki pa so lahko prepričani, da bo računalnik podpiral operacijske sisteme in programe sedanjosti ter prihodnosti.”

Paradni konj ThinkCentre M serije – M55p – vsebuje Intel vPro platformo, ki izkorišča Intel Active Management in Intel Virtualization tehnologijo za zagotavljanje višje stopnje upravljanja računalnika na daljavo. M55p z vPro tehnologijo omogoča IT strokovnjakom, da na daljavo dostopajo do računalnika, četudi je le-ta ugasnjen ali pa se operacijski sistem ne odziva. Omenjena nova programska oprema pomaga podjetjem, da popolnoma izkoristijo možnosti upravljanja svojih ThinkCentre računalnikov s takojšnjo nadgradnjo sistema in sledenjem po celotni mreži PC-jev.

Namizni računalniki ThinkCentre iz serije M imajo tudi ThinkVantage Client Security Solution. To je dodatni sloj varnosti, ki ščiti vitalne varnostne informacije podjetja, kot npr. gesla, šifrirne ključe in elektronske certifikate. Rescue and Recovery z Antidote Delivery Manager sistemom dovoljuje IT osebju hitro posodabljanje varnostnih datotek tudi kadar operacijski sistem deluje.

Vsi ThinkCentre računalniki iz serije M in A ponujajo uporabniku Intel Core 2 Duo, Pentium D, Pentium 4 ali Celeron D procesorje. Kovinsko ohišje; pogoni, ki se jih da odstraniti brez orodja ter adapter kartice samo še dopolnjujejo enostavnost, ki odlikuje računalnike ThinkCentre. Tako lahko uporabniki enostavno dostopajo do notranjosti računalnika v primeru hitrih popravil in nadgradenj. Obe seriji lahko poganja operacijski sistem Microsoft Vista ter sta oblikovani tako, da podpirata programsko opremo sedanjosti in prihodnosti.

Cena in razpoložljivost
Novi namizni računalniki ThinkCentre iz serije M in A so na voljo preko spletne strani www.lenovo.com ali pri pooblaščenih prodajalcih. Cena računalnikov serije M je od 142.000,00 SIT dalje, serije A pa od 95.000,00 SIT dalje.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

MLACOM d.o.o.

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več