Telefoni
04.03.2013 06:22

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone s polikarbonatnim ohišjem?

Japonski zanesenjaki so prepričani, da bo novi pametni mobilni telefon iPhone opremljen s plastičnim ohišjem iz polikarbonata. Ta bo v primerjavi s predhodnikom cenejši, lažji ter odpornejši na padce in udarce, a žal tudi nekoliko debelejši.
Plastični iPhone naj bi bil onkraj luže naprodaj za zgolj preračunanih 250 evrov.
Plastični iPhone naj bi bil onkraj luže naprodaj za zgolj preračunanih 250 evrov.

Spletne govorice o Applovem cenejšem pametnem mobilnem telefonu iPhone ne pojenjajo, saj je ta trenutno zaradi visoke maloprodajne cene dostopen zgolj uporabnikom storitev mobilne telefonije z nekoliko debelejšimi denarnicami. Cenejši iPhone naj bi bil v osnovi enak dražjemu modelu iPhone 5S, le da bo namesto s pregrešno dragim aluminijastim ohišjem opremljen s cenenim ohišjem iz plastike, ki bo na voljo v kar šestih barvnih odtenkih.

Ker naj bi bila novost podjetja iz Cupertina naprodaj že v mesecu juniju ali juliju letošnjega leta, je japonska spletna stran Macotakara razkrila nekaj podrobnosti, povezanih z novim ohišjem iz plastike. Tu naj bi dejansko šlo za polikarbonat, ki izjemno odporen na udarce in vremenske vplive, omogoča preprosto obdelavo ter je za nameček še peresno lahek. Zaradi uporabe plastičnega ohišja bo novost v primerjavi z zdajšnjim modelom nekoliko debelejša. Japonska spletna stran Macotakara še navaja, da naj bi se maloprodajna cena mobilnika iPhone 5 s plastičnim ohišjem gibala okoli preračunanih 250 evrov, kar pomeni, da bo v istem cenovnem razredu kot miniaturni tablični računalnik iPad mini.

Zanesenjaki spletne strani Macotakara še navajajo, da naj bi Apple naslednika pametnega mobilnega telefona iPhone 5 ponudil v prodajo šele v prvi polovici naslednjega leta. Mobilnik iPhone 5S naj bi bil opremljen s 4,5-palčnim (11,4-centimetrskim) zaslonom in dvojno bliskavico Flash za zajemanje občutno kakovostnejših fotografij.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku