Telefoni
23.09.2016 06:54
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 7 na voljo pri nas! Že veste, koliko morate zanj plačati?

Iz ohišja pametnega mobilnega telefona iPhone 7 Plus se slišijo čudni zvoki.
Iz ohišja pametnega mobilnega telefona iPhone 7 Plus se slišijo čudni zvoki.

Končno smo pri podjetju Apple na svoj račun prišli tudi mi! Pri nas sta namreč uradno naprodaj tako pametni mobilni telefon iPhone 7 kot iPhone 7 Plus. Novinca sta na voljo pri Telekomu Slovenije in Si.mobilu, mogoče pa ju je kupiti tudi pri drugih prodajalcih, kot je na primer EPL. Pri nas je trenutno mogoče kupiti tri barvne različice s tremi različnimi količinami vgrajenega pomnilnika, in sicer 32 gigabajtov, 128 gigabajtov in 256 gigabajtov. Količine pametnih mobilnih telefonov iPhone 7 in iPhone 7 Plus so trenutno omejene, česar smo sicer že vajeni, vendar verjamemo, da večjega navala pri nas ne bo, saj so maloprodajne cene relativno visoke. Za vstopno različico pametnega mobilnega telefona iPhone 7 je namreč potrebno odšteti okoli 750 evrov oziroma nekaj deset evrov manj pri nakupu preko spleta. Novost bo seveda mogoče kupiti tudi z vezavo, vendar bomo zanjo plačali nekoliko več, če k nekoliko nižji ceni prištejemo še ceno za storitve, ki jih po vsej verjetnosti ne bomo uporabljali.

Čeprav je za novi iPhone treba odšteti kar veliko denarja, gre po mnenju poznavalcev za napravo, ki vsaj trenutno na trgu mobilne telefonije nima konkurence. Ta je namreč v primerjavi z njegovim predhodnikom opremljen z večjo količino vgrajenega pomnilnika, vodoodpornim ohišjem, odsotnostjo 3,5-milimetrskega priključka za slušalke in na dotik občutljivim gumbom domov. Poleg tega tu najdemo še dve digitalni kameri za iPhone 7 Plus in znatno zmogljivejši štirijedrni procesor ter seveda najboljši mobilni operacijski sistem iOS 10.

Nekoliko previdnosti velja le pri nakupu večjega pametnega mobilnega telefona iPhone 7 Plus. Ko je novost izpostavljena programski obremenitvi, se iz njegovega ohišja slišijo čudni zvoki. Zvok tu ni prihaja iz zvočnikov ampak iz zadnje strani ohišja, in sicer v delu, kjer se nahaja zmogljivi procesor A10 Fusion. Tu na žalost ni gre za osamljen primer, saj je omenjeno težavo opazilo kar precejšnje število lastnikov novih pametnih mobilnih telefonov iPhone 7 podjetja Apple. Več o prvih težava pametnega mobilnega telefona iPhone 7 je na voljo na naslovu bit.ly/Tezava-iPhone7.


Prijavi napako v članku