Računalništvo, telefonija
21.11.2020 12:14

Deli z drugimi:

Share

Novi iOS bo odpravil številne težave za novi iPhone 12

Novega operacijskega sistema Apple iOS 14.2.1 se bodo najbolj razveselili uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 12 mini.
Novega operacijskega sistema Apple iOS 14.2.1 se bodo najbolj razveselili uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 12 mini.

Podjetje Apple je že pred časom ponudilo v prenos končno različico mobilnega operacijskega sistema iOS 14. Ta je bil oktobra deležen izboljšav, saj je računalniški gigant uporabnikom ponudil v prenos različico 14.1. Posodobitev je večinoma odpravila številne težave, ki bi uporabnikom lahko pošteno zagrenile življenje pri uporabi pametnih mobilnih telefonov iPhone. Tu gre predvsem za programske napake, ki so oteževale uporabo predvsem novejših mobilnih naprav podjetja Apple.

Pred kratkim predstavljena različica mobilnega operacijskega sistema iOS 14.2.1 pa odpravlja težave, ki so zagrenile življenje marsikaterega uporabnika pametnih mobilnih telefonov iPhone 12. Med vsemi pa gre izpostaviti predvsem resne težave z odzivnostjo zaslona miniaturnega telefona podjetja Apple iPhone 12 mini. Na dotik občutljiv zaslon je ob zaklenjenem zaslonu namreč neodziven do te mere, da imajo uporabniki kar nekaj težav. Ti imajo namreč težave tako z zagonom digitalnega fotoaparata in bliskavice kot s prikazom številčnice za odklep telefona. Čeprav so te težave povezane le z uporabo palca, to ne pomaga veliko, saj je bil telefon iPhone 12 mini mišljen za uporabo z eno roko.

Poleg težav z zaslonom pametnega mobilnega telefona Apple iPhone 12 mini novi iOS 14.2.1 odpravlja še številne druge težave. Med njimi najdemo predvsem težave z večpredstavnostnimi sporočili MMS ter nekatere težave s predvajanjem zvoka. Pri tem velja še omeniti, da je novi iOS na voljo le za mobilne naprave iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max.

Novi mobilni operacijski sistem iOS 14.2.1 je pričakovano na voljo prek sistema nadgradnje OTA (over-the-air). O razpoložljivosti nadgradnje nas bo obvestil pametni mobilni telefon iPhone 12 sam, pred izvedbo nadgradnje pa bo morala biti baterija napolnjena do vsaj 50 odstotkov ali priključena na polnilec, sicer posodobitve ne bo mogoče opraviti. Razpoložljivost novosti lahko preverimo tudi sami, in sicer s klikom na Nastavitve, Običajno in Posodobitev programske opreme.


Prijavi napako v članku