Telefoni
24.01.2021 06:44
Posodobljeno 14 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iOS 15 morda ne bo na voljo za iPhone 6S in iPhone SE

Mobilni operacijski sistem Apple iOS 15 po vsej verjetnosti ne bo na voljo za starejše naprave iPhone.
Mobilni operacijski sistem Apple iOS 15 po vsej verjetnosti ne bo na voljo za starejše naprave iPhone.

Na spletu se vse bolj govori o prihajajočem operacijskem sistemu iOS 15, saj naj bi ta prinesel številne izboljšave v primerjavi z njegovim predhodnikom. Pri podjetju Apple celo obljubljajo, da bo novi sistem povsem izboljšal tako uporabnost kot delovanje njegovih mobilnih naprav. Zato se na spletu vse bolj pojavljajo govorice o tem, da novi mobilni operacijski sistem iOS 15 morda ne bo na voljo za starejše naprave.

Če gre verjeti spletnim govoricam, naj bi namreč podjetje Apple s predstavitvijo mobilnega operacijskega sistema iOS 15 odrekel podporo starejšim napravam, vključno s še vedno priljubljenima telefonoma iPhone 6S in iPhone SE. Novi iOS bo po vsej verjetnosti nared za prenos v drugi polovici letošnjega eta, namestili pa jo bodo torej lahko le tisti, ki bodo razpolagali z Applovim pametnim mobilnim telefonom iPhone 7 ali novejšim.

Na pametnih mobilnih telefonih iPhone SE, iPhone 6S in iPhone 6S Plus bomo lahko torej po vsej verjetnosti poganjali le še operacijski sistem iOS 14. To sicer ne preseneča, saj so pametni mobilni telefoni družine iPhone 6S med nami prisotni že kar pet let. Podjetje Apple namreč naprave podpira le do pet let od pričetka njihove prodaje, za namestitev novejših operacijskih sistemov pa je treba poseči po novejši napravi. Telefon iPhone SE je bil sicer predstavljen leta 2016, a zaradi njegove nepriljubljenosti, Applu verjetno ni v interesu, da bi ga še naprej podpiral.

Enako pa bi se lahko zgodilo tudi s starejšimi tabličnimi računalniki iPad. Novi mobilni operacijski sistem iOS 15 morda morda ne bo na voljo za Pad mini 4 (2015), iPad Air 2 (2014) in iPad 5 (2017). To sicer niti ne preseneča, saj so omenjene mobilne naprave opremljene s starejšimi procesorji Apple A8 in A8X ter Apple A9.


Prijavi napako v članku