Računalništvo, telefonija
15.06.2016 07:59

Deli z drugimi:

Share

Novi iOS 10 proti staremu iOS 9

Novi iOS 10 izgleda precej boljše od "starega" iOS 9.
Novi iOS 10 izgleda precej boljše od "starega" iOS 9.

Na nedavni razvijalski konferenci WWDC je podjetje Apple predstavilo razvojno različico mobilnega operacijskega sistema iOS 10, ki je navdušila mnoge (http://bit.ly/Apple-iOS10-RN). Tu namreč gre za eno izmed največjih izdaj sistema iOS doslej, ki prinaša številne izboljšave za Applove mobilne naprave. Ena izmed največjih novosti je nedvomno možnost uporabe digitalne asistentke Siri s strani razvijalcev programske opreme. Med večjimi novostmi pa gre izpostaviti tudi možnost odstranitve privzetih aplikacij, kot so FaceTime, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store in drugih.

Mobilni operacijski sistem iOS 10 podjetja Apple je trenutno še vedno v poskusni fazi in je trenutno namenjen zgolj programerjem. V mesecu juliju bo ta na voljo za preizkušanje širši množici uporabnikov. Končna različica težko pričakovanega operacijskega sistema iOS pa bo na voljo za prenos jeseni. Novost bodo lahko namestili uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 5 ali novejših, tabličnih računalnikov iPad 2 ali novejših ter večpredstavnostnih predvajalnikov pete in šeste generacije.

Kako je videti novi grafični vmesnik v primerjavi s tistim, ki je na voljo skupaj z mobilnim operacijskim sistemom iOS 9, si lahko ogledate na priloženih slikah. Spodaj pa je na voljo še videoposnetek mobilnega operacijskega sistema iOS na pametnem mobilnem telefonu iPhone.


Prijavi napako v članku