Računalništvo, telefonija
17.12.2019 06:20

Deli z drugimi:

Share

Novi Intel NUC še zmogljivejši in uporabnejši

Kompaktni osebni računalnik Intel NUC je postal še boljši in zmogljivejši.
Kompaktni osebni računalnik Intel NUC je postal še boljši in zmogljivejši.

Podjetje Intel je ponudilo v prodajo novo generacijo osebnih računalnikih družine NUC (Next Unit of Computing), ki so primerni tudi za zahtevnejša opravila, hkrati pa so dovolj kompaktni, da najdejo prostor praktično povsod. Nova generacija novincev bo razveselila tudi najzahtevnejše uporabnike, saj so opremljeni z deseto generacijo Intelovih procesorjev. Nova generacija kompaktnih računalnikov Intel Nuc je namreč opremljena s procesorji Core i3, Core i5 in Core i7 in z oznakami NUC10i3FN, NUC10i5FN in NUC10i7FN.

Najšibkejši model z oznako NUC10i3FN je opremljen z dvojedrnim procesorjem Core i3-10110U, model NUC10i5FN pa s štirijedrnim procesorjem Core i5-10210U. Najzmogljivejši in hkrati najdražji osebni računalnik z oznako NUC10i7FN pa razpolaga s kar šestjedrnim procesorjem Intel Core i7-10710U.Vsi procesorji pričakovano podpirajo tehnologijo Hyper-Threading, poleg tega pa je na voljo še bogata paleta nadvse uporabnih vmesnikov, kot so USB (Type-A) in (Type-C) ter seveda nepogrešljivi priključek Thunderbolt 3.

Poleg tega novi kompaktneži družine Next Unit of Computing podjetja Intel razpoalgajo še z video izhodom HDMI (2.0), mrežno kartico in avdio priključkom. Tu je seveda na voljo tudi priročni bralnik pomnilniških kartic ter nepogrešljivi brezžični povezavi Bluetooth 5 in Wi-Fi 6.


Prijavi napako v članku