Namizni računalniki
16.05.2021 06:34
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iMac precej zmogljivejši od predhodnika!

Novi Apple iMac 24" je precej zmogljivejši v primerjavi z njegovim predhodnikom.
Novi Apple iMac 24" je precej zmogljivejši v primerjavi z njegovim predhodnikom.

Nedavno smo poročali, da so se v Združenih državah Amerike hitro pričele manjšati zaloge računalnikov iMac, in sicer različice z 54,6-centimetrskimi oziroma 21,5-palčnimi zasloni. Gre tako za klasične zaslone kot zaslone 4K. Mnogi poznavalci so prepričani, da bo podjetje Apple obstoječe računalnike iMac nadomestil s povsem novimi modeli. Tu bo šlo za računalnike iMac, ki bodo opremljeni z novimi procesorji M1X.

Poleg tega je ta na voljo s široko paleto barvnih kombinacij in zaslonom z visoko ločljivostjo. V primerjavi z modelom iz leta 2019 ima novi iMac prenovljeno obliko tipkovnice in tehnologijo Apple Touch ID. Poleg tega je novi Applov osebni računalnik iMac tudi nadvse zmogljiv, kar so strokovnjaki dokazali z merilnim programom Geekbench.

Novi iMac 24″ lahko namreč brez težav opravi z računalnikom iMac 21,5″ s procesorjem Intel Core i7 8700 in 32 gigabajti sistemskega pomnilnika DDR4. Ta je v povprečju za kar 50 odstotkov hitrejši v enojedrnem načinu delovanja in z a okoli 16 odstotkov hitrejši v večjedrnem načinu. Po drugi strani pa je starejši računalnik iMac 27″ z Intelovimi procesorji 10. generacije v večjedrnem načinu delovanja za 14 odstotkov hitrejši, v enojedrnem načinu pa je novi iMac 24″ za 38 odstotkov hitrejši.


Prijavi napako v članku