Računalništvo, telefonija
08.09.2019 08:45
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Firefox nas bo še bolj zaščitil

Spletni brskalnik Mozilla Firefox bo kmalu še bolj zaščitil uporabnike pred spletnimi kriminalci.
Spletni brskalnik Mozilla Firefox bo kmalu še bolj zaščitil uporabnike pred spletnimi kriminalci.

Nekdaj zelo priljubljen odprtokodni spletni brskalnik Firefox danes uporablja le še peščica uporabnikov. Programerji so pripravili novo različico spletnega brskalnika Firefox, ki prinaša kar nekaj uporabnih novosti. Najpomembnejša med vsemi je varnostna funkcija, ki nas bo še bolje zaščitila pred spletnimi kriminalci na internetu.

Nova varnostna možnost v spletnem brskalniku Mozilla Firefox nas bo varovala pred napadi, ki vključujejo spreminjanje naslovov sistema DNS (Domain Name System). S tem napadom namreč spletni kriminalci uporabnike prisilijo, da ne obiščejo pristnih spletnih strani, ampak druge, narejene posebej za zbiranje zaupnih podatkov, predvsem informacij za spletno bančništvo. To pa bo spletni brskalnik Mozilla Firefox dosegel tako, da bo naslove sistema DNS šifriral s pomočjo protokola HTTPS spletnih strani.

Nova varnostna funkcija bo sprva privzeto na voljo le za uporabnike v Združenih državah Amerike, in sicer proti koncu septembra. Ta jim bo kot že omenjeno omogočila precej bolj zasebno in varno brskanje po svetovnem spletu. Kdaj bo omenjena možnost na voljo vsem uporabnikom spletnega brskalnika Mozilla Firefox, pa zaenkrat še ni znano.


Prijavi napako v članku