Računalništvo, telefonija
28.05.2020 06:12

Deli z drugimi:

Share

Novi Exynos 880 s podporo za 5G za srednji cenovni razred!

Novi Samsung Exynos 880 bo še dodatno pohitril mobilne naprave srednjega cenovnega razreda.
Novi Samsung Exynos 880 bo še dodatno pohitril mobilne naprave srednjega cenovnega razreda.

Pri podjetju Samsung so se tokrat še posebno izkazali, saj so pripravili nadvse zanimivi mobilni procesor, ki se ponaša s podporo za 5G in bo namenjen mobilnim napravam srednjega cenovnega razreda. Tu gre za mobilni procesor Samsung Exynos 880, ki za preračunavanje podatkov uporablja osem procesorskih sredic in je izdelan s pomočjo tehnologije FinFET v 8-nanometrskem procesu. Poleg modema za mobilna omrežja 5G so tu na voljo še dve zmogljivi procesorski sredici Cortex-A76 frekvence 2,0 gigahercev in šest energijsko varčnih jeder Cortex-A55 frekvence 1,8 gigahercev.

Preračunavanju grafičnih vsebin je kos vgrajeno grafično jedro ARM Mali-G76 MP5 s podporo za visoko ločljivost Full HD. Poleg tega lahko nudi podporo za do tri slikovna tipala s podporo za slikovno tipalo ločljivosti 64 milijonov slikovnih toča li dve slikovni tipali ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk.. Za shranjevanje videoposnetkov pa podjetje Samsung zagotavlja ločljivosti do 4K Ultra HD oziroma 3.840 x 2.160 slikovnih točk s povprečno frekvenco 30 sličic na sekundo. Poleg tega je podprta bogata paleta video kodekov, kot so na primer H.265, H.264 in VP9.

Podjetje Samsung je že pričelo z množično proizvodnjo njihovega novega mobilnega procesorja Exynos 880, prvi pametni mobilni telefon, opremljen z njim, pa bo Vivo Y70s. Novost bo naprodaj še pred poletjem. Več informacij o nadvse zanimivem procesorju pa je na voljo na povezavi https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/exynos/products/mobileprocessor/exynos-880/.


Prijavi napako v članku