Računalništvo, telefonija
26.01.2021 06:38
Posodobljeno 15 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi MacBook Air z zanimivimi novostmi

Novi Apple MacBook Air nam bo prinesel kar nekaj uporabnih novosti.
Novi Apple MacBook Air nam bo prinesel kar nekaj uporabnih novosti.

Na svetovnem spletu so se nedavno pojavile govorice o novih prenosnih računalnikih Apple MacBook Air, ki naj bi prinesli kar nekaj novosti za končne uporabnike. Novost bo dejansko premijska različica obstoječega modela, a bo za prikazovanje slik še vedno uporabljala zaslon s 33,8 centimetrsko oziroma 13,3-palčno diagonalo. Kljub temu pa bodo inženirji poskrbeli za tanjše robove zaslona, kar pomeni, da bo naprava precej bolj kompaktna.

Novi prenosni računalnik Apple MacBook Air naj bi bil tudi lažji in tanjši v primerjavi z obstoječim modelom. Ta tehta 1,29 kilograma. Število priključkov se ne bo spremenilo. Tu bomo našli tako dva vmesnika USB 4 (Thunderbolt) kot priključek za slušalke.

Poleg omenjenega naj bi bil v novi prenosni računalnik Apple MacBook Air vgrajen tudi brezžični polnilec MagSafe, ki naj bi bil vsestransko uporaben. Ta naj bi namreč omogočal brezžično polnjenje bogate palete mobilnih naprav podjetja Apple, in sicer od tabličnih računalnikov iPad, pa vse do pametnih mobilnih telefonov iPhone in ročnih ur Watch. To bi odpravilo potrebo po uporabi zunanjega brezžičnega polnilca, saj bi lahko naše mobilne naprave polnili kar na ohišju prenosnika.

Apple naj bi novi prenosni računalnik MacBook Air javnosti predstavil v drugi polovici naslednjega leta. Skupaj z njim pa naj bi računalniški gigant predstavil še prenovljene prenosnike MacBook Pro s 14-palčnimi in 16-palčnimi zasloni. Tudi ti naj bi bili opremljeni z brezžičnim polnilcem MagSafe in bralnikom pomnilniških kartic SD, medtem ko bo večpredstavnostna ploščica Touch Bar po vsej verjetnosti ukinjena.


Prijavi napako v članku