Računalništvo, telefonija
18.09.2020 06:11

Deli z drugimi:

Share

Novi Apple iPad z zmogljivejšim procesorjem!

Novi Apple iPad z zmogljivejšim procesorjem!
Novi Apple iPad z zmogljivejšim procesorjem!

Podjetje Apple je na nedavni konferenci predstavilo prenovljen tablični računalnik iPad, ki bo razveselil mnoge. Že osma generacija tabličnih računalnikov iPad je namreč opremljena z zmogljivim mobilnim procesorjem A12 Bionic. Ta v primerjavi z mobilnim procesorjem Apple A10 prinaša precejšnje izboljšave predvsem na področju preračunavanje grafičnih vsebin. Poleg tega so uporabniki z mobilnim procesorjem A12 Bionic pridobili še nadvse uporaben pogon Neural Engine. Ta bo namreč zagotovil možnost strojnega učenja, kot za na primer prijavo s pomočjo obraza.

Preostala strojna oprema in oblika novega tabličnega računalnika iPad se ni spremenila v primerjavi s predhodnikom. Ta je tudi še vedno opremljen s 25,9-centimetrskim oziroma 10,2-palčnim zaslonom, ki ima še vedno kar široke robove. Novost seveda nudi podporo tudi za prvo generacijo digitalnih peres Apple Pencil, ki jih polnimo kar preko vmesnika Lightning. Novi tablični računalnik Apple iPad je tudi polno združljiv s Applovo tipkovnico Smart Keyboard preko vmesnika Smart Connector.

Novi tablični računalnik Apple iPad z mobilnim procesorjem A12 Bionic bo seveda najprej mogoče kupiti v Združenih državah Amerike. Zanj bodo morali kupci odšteti preračunanih 280 evrov. Za izobraževalne ustanove pa bo novost na voljo že za preračunanih 255 evrov.


Prijavi napako v članku