Programska oprema
25.03.2009 12:17
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nove slike iz Marsa

Google Earth 5.0 je tipska aplikacija za zabijanje prostega časa, ki je pred kratkim dobila sveže posnetke iz Marsa v obliki 3D kartnega orodja, ki bo vsem prizemljenim kvazi astronavtom omogočal virtualno korakanje po Rdečem planetu.
Na voljo vam bodo tako antične mape Marsa iz prejšnjega stoletja, kot najnovejši posnetki zadnjih vesoljskih odprav. Lahko se boste podali tudi na virtualni obhod z Nasinim Odisejem, pri katerem vam bosta delala družbo vodiča, vodja separatistične skupine Ira in zabluženi znanstvenik Bill Nye.
Za obširno demonstracijo nove pridobitve Google Earth-a, si oglejte uradno Google demonstracijsko stran. Spodaj pa prilagamo le nekaj poglavitnih funkcij:
Za polet na Mars, boste morali uporabiti zgornjo opravilno vrstico(top toolbar) in pritisniti “Mars”.

V sekciji “files” boste lahko brskali po trenutnih kartah ali pa se odpravili v zgodovino in si ogledali karte antičnih astronavtov tipa Giovanni Schiaparelli, Percival Lowell in mnogo drugih.Za moderen pogled na Mars, boste lahko izbirali med slikami različnih vesoljski plovil, med drugimi slike pristajalcev Phoenix in Beagle2 in roverjev Opportunity in Spirit.

Neverni Tomaži bodo najverjetneje hoteli uporabiti povečevalno orodje. Je odlično pri raziskovanju skrivnostnih posnetkov…kot je obličje Marsa:
Glasovno voden obhod vam bo pomagal, da se boste našli pot okrog planeta. Tega je moč v vsakem trenutku zamrzniti in se prepustiti čarom specifičnega območja, kot je npr Valles Marineris, velik sistem kanjonov dolgih 1860 milj:

Videli boste celo satelitske posnetke Nasine kamere, ki je montirana na krovu Marsovega pobratenega plovila Odisej.
Mars je vsekakor funkcija, ki obeta. A za enkrat še brez GPS navigacije za Rdeči planet.


Prijavi napako v članku