Telefoni
27.06.2011 10:43
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nove podrobnosti o mobilniku Apple iPhone 5

Apple iPhone 5 ponovno buri duhove!
Apple iPhone 5 ponovno buri duhove!

Ko je Apple na junijski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC) predstavil mobilni operacijski sistem iOS 5, je postalo takoj jasno, da bomo že septembra ugledali težko pričakovani mobilnik iPhone 5. Ker se podjetje iz Cupertina na te »domneve« še vedno ni odzvalo, je spletni portal Bloomberg objavil nove podrobnosti o prihajajočem novincu. Poleg tega je omenil še nekaj podrobnosti o tablici iPad 3 z visokoločljivim zaslonom in cenovno ugodnem mobilniku iPhone za države v razvoju.

Če gre verjeti podatkom spletne strani Bloomberg, potem bo težko pričakovani mobilnik iPhone 5 podatke preračunaval z dvojedrnim procesorjem A5. To pomeni, da bo novinec skoraj dvakrat zmogljivejši od mobilnika iPhone 4. Kljub temu bo avtonomija delovanja ostala povsem enaka. Za zajemanje nepozabnih trenutkov bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. Fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk je namreč že zastarel in nezanimiv za tiste, ki za zajemanje fotografij uporabljajo zgolj mobilnik.

Spletni portal Bloomberg se je dotaknil še cenovno ugodnega mobilnika iPhone za države v razvoju. Ta bo v osnovi enak mobilniku iPhone 4 (vključno s čipovjem in zaslonom), le da bo njegova maloprodajna cena občutno nižja. Nadvse zanimivi so še podatki o prihajajoči tablici iPad 3. Ta naj bi bila opremljena z zaslonom Retina, ki naj bi ponujal kar tretjino večjo ločljivost od zaslona, s katerim je opremljen iPad 2. Vse nove izdelke naj bi podjetje Apple javnosti predstavilo že na septembrski konferenci WWDC.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku