Računalništvo, telefonija
14.05.2003 22:25

Deli z drugimi:

Share

Nove digitalne kamere JVC

JVC je na slovenski trg poslal tri nove modele MiniDV videokamer za širši krog uporabnikov. Vse kamere odlikuje večja – 16-kratna optična povečava, odlična slika s 520 vrsticami vodoravne ločljivosti in majhno, elegantno ohišje. Prav priročnost bo dobrodošla predvsem na potovanjih, saj lahko kamero preprosto vtaknemo v malce večji žep. Zelo uporabna novost je tudi vklop stanja pripravljenosti snemanja s samim odpiranjem LCD zaslona ali pa s potegom iskala kamere navzven.
Model GR-D20 je vstopni model v JVC-jevi ponudbi digitalnih kamer. Pri snemanju nam bo v pomoč prikaz slike na LCD zaslonu z diagonalo 6,4 cm. Kamera omogoča prenos zajete slike na računalnik za montažo. Drugi model je GR-D30, ki je v osnovi po lastnostih podoben modelu D20, ima vgrajen še vhodni i.Link in vhodni analogni priključek, preko katerih lahko posnamemo digitalne ali analogne posnetke na MiniDV kaseto. Najzmogljivejša kamera v tej seriji je GR-D70. Ta je hkrati tudi digitalni fotoaparat z ločljivostjo do 1.024*768 točk (priložena je 8-MB MMC pomnilniška kartica) in spletna kamera. Snemanje posnetkov je možno tudi v MPEG-4 video zapisu, ki je primeren za pošiljanje po elektronski pošti ali za postavitev na spletu. Novost je tudi pretočnost posnetkov v realnem času s kamere na računalnik preko USB 1.1 priključka (Real Time USB Streaming).
Vse kamere imajo vgrajen stabilizator slike, posnetkom pa lahko dodajamo tudi vrsto digitalnih učinkov. Funkcija “Digital NightScope” omogoča nočno snemanje v barvah oz. snemanje v temnem okolju, brez dodatne osvetlitve.
Maloprodajne cene kamer se gibljejo od 159.000 tolarjev naprej, več informacij pa dobimo pri podjetju Medis iz Ljubljane, ki je zastopnik znamke JVC za Slovenijo.


Prijavi napako v članku