Varnost
14.05.2014 17:40

Deli z drugimi:

Share

Nova virtualizacijska varnostna rešitev združuje zmogljivost in zaščito

Nova virtualizacijska varnostna rešitev združuje zmogljivost in zaščito
Nova virtualizacijska varnostna rešitev združuje zmogljivost in zaščito

Kaspersky Lab je predstavlja najnovejšo virtualizacijsko varnostno rešitev, ki omogoča napredno zaščito za VMware, Citrix in Microsoft virtualizacijske platforme. Varnostna rešitev Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent je že na voljo v Sloveniji.

Nova tehnologija t.i. light agenta je prva varnostna rešitev iz Kaspersky Laba, ki je optimizirana posebej za stranke Microsoft Hyper-V in Citrix XenServer, in bo strankam VMware omogočala izbiro zaščite brez ali z agentom. Zaščita in delovanje varnostne rešitve Kaspersky Lab Light Agent ponuja “najboljše iz obeh svetov” v primerjavi z obstoječimi varnostnimi modeli za virtualizacijo brez ali z agenti.


»Na podlagi raziskav naših strokovnjakov, smo si zastavili misijo izobraževanja podjetij o varnostnih tveganjih virtualizacije in jim ponudili možnosti za zaščito njihovih omrežij,« je povedal Andrej Slobodjanik, izvršni direktor Kaspersky Laba za vzhodno Evropo. »Ni generalne rešitve za katerokoli omrežje, zato s ponudbo kombinacij varnostnih rešitev za virtualizacijo Kapsersky Laba, ki pokrivajo tri največje virtualne platforme, zagotavljamo strankam stalno zaščito, medtem ko pridobijo največ iz svoje virtualizacijske investicije.«

Večina podjetij mora dandanes sprejeti odločitev o pristopu k virtualizacijski varnosti: ali bodo žrtvovali delovanje, ali pa zaščito. Prednost varnostnih modelov brez agenta je v tem, da vsako varnostno nalogo opravljajo v posebni namenski napravi, ki je oddaljena od virtualne naprave. Kljub temu to omeji spodobnost programske opreme za izvajanje naprednih varnostnih rešitev in nalog za zaščito mreže na virtulanih končnih točkah. Nasprotno pa velja za zaščito, ki temelji na agentih (nameščanje »običajnih« varnostnih rešitev na vsako virtualno napravo (VM)). Ta ne upošteva računalniških virov – kar želi virtualizacija na prvem mestu odpraviti – in lahko zmanjša število virtualnih strežnikov in izboljša ROI virtualizacijskega projekta.

Težave, kot so »instant-on gap«, lahko povzročijo resne zaplete v pristopu, ki temelji na agentih. »Instant-on gap« je časovno okno med tem, ko je virtualna naprava ustvarjena in čas med tem ko se posodobi zadnja varnostna rešitev, nameščena na vsako virtualno napravo. Dokler se te posodobitve nalagajo, je virtualna naprava občutljiva.

Z novim modelom zaščite iz Kaspersky Laba je skoraj vso varnostno procesiranje, ki temelji na številnih virih, narejeno na podlagi namenske virtualne naprave na ravni hipernadzornika. S kanaliziranjem prometa in datotek virtualiziranega omrežja skozi to posodobljeno napravo, so VM popolnoma zaščiteni z zadnjimi posodobitvami, takoj ko so ustvarjeni. Prav tako je izločena potreba po pošiljanju dodatnih kopij zaščite proti škodljivi programski opremi skozi omrežje do vsakega VM. Pametni pregled iz Kaspersky Laba zagotavlja, da enaka datoteka ni pregledana večkrat, s čimer ne zaseda prostora na dodatnih sistemskih virih. Vključuje vse varnostne sposobnosti, ki so tudi v Kaspersky Lab rešitvi brez agentov, vključno s hevristično analizo datotek in sistemom v oblaku skozi varnostno mrežo Kaspersky Security, za informacije o pojavljajočih se grožnjah in škodljivih aplikacijah v realnem času.

Rešitev Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent vključuje majhnega agenta programske opreme na vsaki virtualni napravi, kar se zelo razlikuje od ostale tradicionalne programske opreme. Ta majhen agent ima obsežne varnostne sposobnosti, saj varnostni rešitvi omogoča, da celotna baza znanja Kaspersky Laba varuje virtualno mrežo in jo je preprosto odstraniti brez ponovnega zagona.

Kaspersky Lab bo še naprej ponujal varnostno rešitev Kaspersky Security for Virtualization | Agentless, ki je trenutno na voljo le za VMWare okolja – kot učinkovito rešitev za podatkovne centre ali strežnike, ki ne dostopajo do spleta, in za primere, ko so bistvenega pomena visoko konsolidirana razmerja in samodejna zaščita vsakega novega VM.

Z uporabo konzole Kaspersky varnostnega centra iz istega monitorja upravljajo Kaspersky varnostno rešitev za virtualizacijo (z in brez agentov) in rešitve Kaspersky Laba za fizične naprave. S tem IT upravljavcem omogočajo popoln pregled fizičnega in virtualnega omrežja, ki dovoljuje odpravljanje izzivov na področju varnosti in izpolnjevanje dnevnih administrativnih nalog brez potrebe po različnih vmesnikih.

Kaspersky Lab ponuja združeno licenco za virtualizirane varnostne rešitve. Tako podjetja lahko kupijo eno licenco za Kaspersky varnostno rešitev za virtualizacijo in imajo dostop do Kaspersky Security for Virtualization | Agentless in Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent. Fleksibilne licenčne možnosti omogočajo podjetjem nakup licenc za virtualno napravo, ki temelji na poznavanju točnega števila virtualnih strežnikov in potrebnih licenc za namizja, ali za jedro, ki temelji na številu CPU jeder v strojni opremi virtualizacije in podjetju omogoča več prostora za širjenje omrežja.

Za več informacij o rešitvi Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent, obiščite spletno stran in varnostni blog Kaspersky Laba B2B Security Blog.


Prijavi napako v članku