Digitalizacija
10.06.2021 06:00

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Tehnologija je steber sodobne finančne industrije

Uspeh katerega koli podjetja temelji na sposobnosti, da zadovolji potrebe svojih strank z zagotavljanjem odličnih storitev ali izdelkov. Enako je tudi v svetu financ in bančništva.

Progresivna podjetja na področju finančnih storitev iščejo nove tehnologije za izboljšanje učinkovitosti in hitrosti storitev ter za boljšo izkušnjo strank. Eksponentna rast informacijske tehnologije je spodbudila podjetja, da izkoristijo digitalizacijo bančne tehnologije za preoblikovanje finančne industrije. Finančne vodje so enotnega mnenja, da je izboljšanje uporabniške izkušnje glavno gonilo digitalizacije v bančništvu.

Rast tehnologije je bila za nekatere banke dvorezen meč. Po eni strani je tehnologija pomagala ustvarjati dodatne prihodke, zniževati stroške in učinkoviteje obvladovati izpostavljenost tveganjem. Odprla pa je tudi vrata tekmecem, tako velikim kot majhnim. Konkurenti se imenujejo »fintech« podjetja – izraz skuša posplošiti medsebojno sodelovanje finančnih podjetij in tehnologije. Ni strahu, da bi večje banke propadle zaradi tehnološko bolj podkovanih tekmecev, a vseeno tudi večje korporacije priznavajo, da je tehnologija ključni strateški razlikovalec za dolgoročen uspeh.

Kaj storiti, ko se računalnik ne zažene?

Če se računalnik ne zažene, nikar ne zganjajte panike. V večini primerov je napaka očitna in popravljiva. Zbrali smo nekaj korakov za odpravljanje težav, ko se računalnik ne zažene pravilno.

Po dolgih urah sestavljanja ali nakupovanja novega računalnika se končno usedete za novo zverino. Pritisnete gumb za vklop in zgodi se … nič. Mogoče se računalnik sploh ne vklopi, morda se vklopi in takoj za tem izklopi ali pa vas pričaka črn oziroma moder zaslon. Ne glede na problem smo zbrali nekaj korakov in nasvetov, ki vam bodo pomagali odpraviti težave z zagonom računalnika.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Kako izbrati pravo storitev za shranjevanje fotografij?
  • Nova različica sistema Windows 24. junija
  • Tudi Meizu z lastno pametno uro

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:

LinkedIn

Facebook

Twitter

Instagram

Vas zanima več iz te teme?
mobilne banke spletne banke

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Biro oprema Žolnir d.o.o.

Kovinarska ulica 10, 3000 Celje, Tel: 03 491 94 00
Ali lahko vaša pisarna funkcionira brez pisarniške opreme? Ste se kdaj vprašali, katere so glavne prednosti sodobne pisarniške opreme na vašem delovnem mestu? Vse odgovore ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Letališka cesta 29B, 1000 Ljubljana,
Endava že več kot 21 let spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo ter pomaga nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz področja financ, telekomunikacij, medijev, tehnologije, potrošniških ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
DATA Com. d.o.o. vzdržuje večje nakupovalne centre in izdeluje klišeje za podjetja, ki tiskajo na flekso ali suhi platformi. Več