Računalništvo, telefonija
26.05.2013 08:40

Deli z drugimi:

Share

Nova spletna platforma HAL CMS 6.0

Družba za napredno informacijsko tehnologijo Virtua IT in njeno hčerinsko podjetje Hal interactive, ki sta pred kratkim združili moči, sta v teh dneh poslovni javnosti prvič predstavili novo spletno platformo HAL CMS 6.0. Ta temelji na Microsoft Azure storitvah v oblaku ter odprtokodni tehnologiji DotNetNuke. HAL CMS 6.0. je prvi rezultat sinergij med visoko tehnološkim podjetjem in spletno agencijo z mnogo znanja s področja uporabniške izkušnje in privlačnih uporabniških vmesnikov. Novo orodje bo uporabnikom poenostavilo delo na področju integrirane SEO optimizacije, vključevanje in grajenje družbenih omrežij in povezavo z zalednim ECM sistemom, še posebej, če je to Microsoft Sharepoint Server.
Predstavitvena delavnica  HAL CMS 6.0
Predstavitvena delavnica HAL CMS 6.0

Podjetje Virtua IT je strokovni javnosti znano predvsem po rešitvah na Microsoft SharePoint tehnologiji. Nov CMS bo zapolnil vrzel med fleksibilnimi in cenovno ugodnimi spletnimi rešitvami ter SharePoint Serverjem, ki ostaja glavna platforma za večje naročnike, ki želijo vse vsebine urejati z enim samim orodjem.

Predstavitev je potekala v prostorih podjetja Microsoft Slovenija. Udeležencem delavnice je Boštjan Stražar (Developer & Platform Group Manager, Microsoft) predstavili prednosti razvoja v okolju Microsoft Azure. Marko Kokol, vodja razvoja Virtua IT, in Mateja Šefman, direktorica projektov Hal interactive, sta prikazala prednosti novega CMS 6.0 ter predstavila tehnološke vidike, zahteve, postopke prehoda in delovanje novega orodja v praksi. O tem, kaj je botrovalo odločitvi o nadaljnji skupni poti podjetij Virtua IT in Hal interactive pa sta spregovorila ustanovitelja podjetij Jernej Suhadolc in Matej Gašperič.

Predstavitve je spremljala živahna razprava, predvsem o poteku migracije in delovanju orodja v praksi. Jernej Suhadolc, direktor Virtua IT, je ob tem povedal: »Veseli me, da naročniki novo platformo HAL CMS 6.0 prepoznavajo kot prednost in nepogrešljivo orodje, ki jim bo v prihodnje ne le poenostavilo oblikovanje njihove spletne prisotnosti, temveč jim bo dalo tudi nov zagon pri njenem ustvarjanju.« Poudaril je, da je dodana vrednost k obstoječim storitvam tudi namen povezave obeh podjetij. Virtua IT ima smele načrte tudi za prihodnost. »Svoja prizadevanja bomo v prihodnje namenjali predvsem v iskanje priložnosti na tujih trgih, hkrati pa nadaljevali s šolanjem naših kadrov tu in v tujini. Med nami imamo izjemnega talenta, ki ga Microsoft pošilja na vse konce sveta predavati o teh tehnologijah, sedaj je bil celo v Pakistanu. Tudi v Halu ustvarjamo vrhunske strokovnjake, ki bodo, podobno kot Marko Kokol v Virtui, čez čas daleč najboljši na svojem področju. Tako bomo lahko tudi Halovim naročnikom zagotavljali tehnološko prednost, ki jim bo pomagala početi v njihovem poslu tisto, kar počno še bolje in enostavneje.«

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIRTUA IT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIRTUA IT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIRTUA IT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku