Telefoni
24.07.2015 21:46
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova različica Google Glass

Google Glass 2 tik pred pričetkom prodaje?
Google Glass 2 tik pred pričetkom prodaje?

Pri Googlu se pripravljajo na predstavitev posodobljene različice pametnih očal Google Glass. Prvi poizkus prodaje na trgu je podjetju spodletel. Namesto interesa kupcev so si sledila posmehovanje in celo fizični napadi na nosilce pametnih očal. Predvsem v ZDA so namreč Google Glass postala simbol razkola med tistimi, ki si lahko privoščijo očala za več kot 1.000 EUR in tistimi, ki se borijo za preživetje. Drugi razlog za neuspeh je bil povezan s samim izgledom. Nosilci pametnih očal so izstopali in glede na to, da očala predstavljajo modni dodatek, Google Glass ni uspelo prepričati množic.

Vendar pa si produkt kot so pametna očala zaslužijo drugo možnost. Pri Googlu so zato zaposlili nekdanjega Applovega ključnega moža Tony Fadella, ki je igral pomembno vlogo pri razvoju iPoda in iPhona. Skupaj z ločeno ekipo so se lotili razvoja nove različice, ki naj bi predstavljala zrelejšo in predvsem uporabnejšo alternativo prvi verziji. Prav tako so se pri Googlu odločili zamenjati ciljni trg. Namesto nagovarjanja končnih potrošnikov so se obrnili na podjetja. Pametna očala bi tako lahko predstavljala uporabno orodje vsem, ki ob delu potrebujejo dostop do dodatnih informacij. Med slednje spadajo na primer zaposleni, ki se ukvarjajo z razvojem ali vzdrževanjem kompleksnih strojev in tudi na primer zdravniki.

Nova verzija Googlovih pametnih očal se interno imenuje Enterprise Edition oziroma različica za podjetja. Vizualno naj ne bi predstavljala večjega odstopanja od prve verzije a kljub temu se obetajo novosti. Tako bi naj bi jih bilo možno zložiti skupaj kot navadna očala. Konstrukcija naj bi bila trdnejša in odporna na vodo kar je primerno za delovna okolja. Prav tako naj bi se pri Googlu odločili uporabiti večji zaslon, ki je tako kot pri predhodnem modelu umeščen na desni strani okvirja.

Po poročanju se prototipi nahajajo v končni fazi izdelave. Prodaja bo potekala izključno preko Googlovih internih prodajnih kanalov neposredno podjetjem. To pomeni, da se ne načrtujejo nobene večje oglaševalske kampanje kot tudi ne razkritje prodajne cene pametnih očal.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku