Telefonija
12.03.2009 14:00

Deli z drugimi:

Share

Nova na dotik občutljiva telefona iz Samsunga


Telefona si nista podobna le na zunaj.

V preteklem letu je bil Samsung zelo dejaven na področju mobilnikov z na dotik občutljvimi zasloni. Kot kaže mu še vedno ni zmanjkalo zagona, saj je zopet napovedal dva nova modela, poimenovana S5600 in S5230. Oba sta namenjena uporabnikom z nekoliko plitvejšimi denarnicami, ki si ne morejo privoščiti najdražjih modelov. Na srečo pa to še ne pomeni, da bosta telefona oropana dodanih funkcij, ki jih danes pričakujemo v večini novejših mobilnih telefonov. Kot uporabniški vmesnik oba uporabljata Samsungov lastni TouchWiz, s čimer lahko proizvajalec privarčuje nekaj denarja, saj mu tako ni potrebno plačevati za operacijske sisteme zunanjih podjetij. Privarčevani denar na ta način lahko namenijo za kak dodaten tehnološki bonbonček, ki bi drugače v tem razredu izostal.


Večji brat, model S5600.

Če si telefona pogledamo od bliže vidimo, da bo model S5600 mobilnik tretje generacije s 7.2Mbps HSDPA prenosom podatkov. Za prikaz slike bo skrbel nekoliko podhranjen 2,8 palačni QVGA zaslon, ločljivosti 240×320. Relativno uborne karakteristike zaslona so tudi nekako največji minus tega modela. Ostale specifikacije so še kamera z 3 MP, na sprednji strani nameščena kamera, namenjena video klicem, FM radijski sprejemnik z RDS-om, MP3 predvajalnik, Bluetooth 2.1 ter USB 2.0 za povezovanje z osebnim računalnikom in 80MB vgrajenega spomina z možnostjo razširive na 8 GB s pomočjo microSDHC spominskih kartic.

Model S5230 bo po specifikacijah zelo podoben svojemu večjemu bratu. Preseneteljivo bo imel boljši WQVGA zaslon, ki bo v tem primeru meril 3 palce in bo ločljivosti 240×400. V primerjavi z modelom S5600 pa bo izgubil sprednjo kamero in imel 50MB vgrajenega spomina ter ne bo omogočal 3G HSDPA prenosa podatkov.

Oba mobilnika podpirata tudi predvajanje visoko kvalitetnega H.263, H.264 in MPEG4 videa, S5600 pa tudi WMV video format. Model S5230 naj bi na evropske prodajne police prišel v mesecu aprilu, maja pa naj bi mu sledil še S5600. Cena za zdaj še ni znana.


Prijavi napako v članku