Telefonija
22.04.2008 12:28
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova mobilnika serije XpressMusic

Nokia je dopolnila svoj nabor mobilnikov serije XpressMusic z novincema Nokia 5320 XpressMusic in Nokia 5220 XpressMusic. Na voljo bosta v tretjem četrtletju leta 2008, ocenjena maloprodajna cena pred davki in subvencijami pa naj bi bila v razponu med 160 in 220 evri.

Nokia 5320 XpressMusic

Novo Nokio 5320 XpressMusic odlikujejo dinamična oblika in 3G družabno-razvedrilne zmožnosti, med katerimi so izjemno kakovostno predvajanje glasbe ter web 2.0 dostop. Z uporabo glasovne funkcije lahko uporabniki s svojim glasom in izgovorjavo imena svojega najljubšega glasbenega izvajalca ali melodije le-to tudi avtomatsko predvajajo na mobilniku. Med značilnosti Nokie 5320 XpressMusic spadajo posebne XpressMusic tipke, 3.5 mm avdio vtič, do 24 ur predvajanja zvokovnih vsebin, poseben avdio čip za hi-fi kakovost zvoka, do 8 GB razširljiv spomin, visokohitrostni HS-USB prenos glasbe in HSDPA povezljivost za hitrejše dostopanje in prenos podatkov. Model 5320 XpressMusic odlikujejo tudi N-Gage igralne tipke in ležeči pogled, ki prinašajo resnično N-Gage igračarsko izkustvo, medtem ko HSDPA povezljivost prinaša hiter dostop do N-Gage aplikacije, ki si jo bodo lahko uporabniki sneli iz spletne strani.

Nokia 5220 XpressMusic
Nokia 5220 XpressMusic ponuja takojšen dostop do glasbe, poseben sistem pa skrbi, da ta mobilnik lažje prenašamo s sabo. Posebnosti Nokie 5220 XpressMusic so predvajanje glasbe do 24 ur, posebne XpressMusic tipke in 3.5 mm avdio vtič. Tako Nokia 5220 XpressMusic kot tudi Nokia 5320 XpressMusic sta združljivi s pred kratkim lansirano storitvijo Nokia Music Store, s pomočjo katere lahko na mobilnik na enostaven način nalagamo glasbene vsebine. V Nokia Music Store lahko uporabiki izbirajo med več kot dvema milijonoma melodij vodilnih in neodvisnih založb ter mednarodnih in lokalnih izvajalcev. Prav tako pa storitev omogoča, da uporabniki preprosto brskajo, nalagajo, sproti predvajajo in sinhronizirajo glasbo tako na osebnem računalniku kot tudi neposredno na mobilni napravi.


Prijavi napako v članku