Igre
22.04.2013 13:47
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova dimenzija igranja računalniških iger

Podjetje Virtuix je predstavilo nadvse inovativno igričarsko platformo Omni, ki igričarja postavlja v središče dogajanja in od njega zahteva aktivno vlogo. Ta naj bi za vedno odpravila otroško lenobo kot posledico prekomernega posedanja za računalnikom.
Platforma Omni Virtuix ponuja izjemne igričarske užitke!
Platforma Omni Virtuix ponuja izjemne igričarske užitke!

Nedavna raziskava britanskih znanstvenikov je pokazala, da so računalnike igre eden izmed poglavitnih vzrokov za otroško lenobo. Mlado teksaško podjetje Virtuix se je odločilo temu narediti konec, saj je na svoji spletni strani (http://goo.gl/7DHDE) predstavilo igričasko platformo, ki igričarja postavlja v središče dogajanja in od njega zahteva aktivno vlogo. Platforma Omni namreč realna gibanja uporabnika prenaša v sistem, ki gibanja v realnem času preslika v ukaze za izbrano računalniško igro.

Pri igričarski platformi Omni Virtuix mora uporabnik opraviti vse gibe tako, kot da bi bil v resničnostnem svetu, vključno s hojo in tekom po tekočem traku. Igričar lahko za nameček celo skače, postopa vstran in počepne, s čimer se stoodstotno vživi v igro, in igričarska izkušnja je s tem popolna. Kako se igričarska platforma Omni obnese v praksi, si lahko ogledate na video posnetku, ki je dosegljiv na spletni povezavi http://goo.gl/jRPK1. Podjetje Virtuix pričakuje, da bo novost na trgu naprodaj že proti koncu letošnjega leta. Čeprav mlado teksaško podjetje ni razkrilo pričakovane maloprodajne cene inovativne igričarske platforme, bo ta zagotovo vse prej kot nizka.


Prijavi napako v članku