Računalništvo, telefonija
21.10.2020 11:43

Deli z drugimi:

Share

Noro povpraševanje po novem telefonu iPhone 12!

Trgovcem naj bi prvi dan uspelo prodati kar 2 milijona telefonov iPhone 12.
Trgovcem naj bi prvi dan uspelo prodati kar 2 milijona telefonov iPhone 12.

Podjetje Apple je v okviru nedavne konference prijetno presenetilo z dvema novima premijskima pametnima mobilnima telefonoma, in sicer iPhone 12 Pro in iPhone Pro Max. Novinca izstopata predvsem po večjih zaslonih, saj sta opremljena s prikazovalnikoma slik s 15,5-centimetrsko (6,1-palčno) oziroma 17-centiemtrsko (6,7-palčno) diagonalo. Poleg tega se ponašata še s podporo za mobilna omrežja 5G, kar pomeni, da sta pripravljena za najzahtevnejše uporabnike.

Večjo zmogljivost pri preračunavanju podatkov pametnima mobilnima telefonoma iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max daj povsem novi procesor A14 Bionic. To pa seveda tudi pomeni, da novinca ne bosta poceni. Za najcenejšo različico pametnega mobilnega telefona iPhone 12 Pro s 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov je namreč v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 850 evrov, za model iPhone 12 Pro Max pa preračunanih 935 evrov.

Kljub visoki maloprodajni ceni je povpraševanje po pametnem telefonu iPhone 12 v predprodaji presenetilo tudi največje poznavalce. Podjetju Apple naj bi v zgolj prvem dnevu uspelo prodati med 1,7 milijoni in 2 milijoni telefonov iPhone 12. To je več kot dvakrat več kot njegov predhodnik, saj je iPhone 11 prvi dan kupilo le med 500 tisoč in 800 tisoč kupci. Čeprav gre tu za oceno prodanih pametnih mobilni telefonov iPhone, so poznavalci prepričani, da je ocena kar točna.

Pri tem velja omeniti, da je pametni mobilni telefon iPhone 12 Pro v Združenih državah Amerike mogoče prednaročiti od 16. oktobra dalje, prva pošiljke pa bo podjetje Apple razposlalo že 23. oktobra. Model iPhone 12 Pro Max je prav tako mogoče prednaročiti od 16. oktobra dalje, a ga bodo kupci prejeli nekoliko kasneje.


Prijavi napako v članku