Triki in nasveti
21.06.2014 07:34
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia Z Launcher za Android

Grafični vmesnik Nokia Z Launcher obeta veliko!
Grafični vmesnik Nokia Z Launcher obeta veliko!

Čeprav je podjetje Nokia uradno že dobra dva meseca v lasti Microsofta, njihovi programerji še naprej nadaljujejo z razvojem aplikacij, ki so namenjene mobilnemu operacijskemu sistemu Android. Tokrat so se ti izkazali s pripravo nadvse zanimivega grafičnega vmesnika Z Launcher, ki uporabnikom mobilnih naprav Android prikazuje bogato paleto zanimivih podatkov. Med njimi najdemo podatke o točnem času in datumu, predvidene sestanke ter mesto za priljubljene mobilne aplikacije.

Na sredini grafičnega vmesnika Nokia Z Launcher najdemo še seznam vseh aplikacij urejenih po abecedi, njihova kasnejša ureditev pa bo odvisna od njihove uporabe s strani uporabnika, saj bodo pogostejše uporabljeni programi premaknjeni na vrh seznama. Na voljo je tudi sistem za hitro iskanje želene aplikacije zgolj z drsenjem prsta po tipkovnici.

Grafični vmesnik Nokia Z Launcher je trenutno v zgodnji poskusni različici (Limited pre-beta release), zato je ta na voljo le omejeni skupini uporabnikov ter ga je mogoče poganjati le na Samsungovih pametnih mobilnih telefonih Galaxy S3, Galaxy S4, Galaxy S5 ter Googlovem Nexus 5. Vmesnik Nokia Z Launcher bi teoretično lahko deloval tudi na mobilnikih drugih proizvajalcev, medtem ko tablični računalniki vsaj zaenkrat še niso podprti. Kako pa se novost obnese v praksi, pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na naslovu bit.ly/Nokia-Z-Launcher.


Prijavi napako v članku