Računalništvo, telefonija
29.10.2020 13:25
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia telefoni že drugo leto zapored vodijo na lestvici zaupanja Android telefonov

Nokia telefoni že drugo leto zapored vodijo na lestvici zaupanja Android telefonov
Nokia telefoni že drugo leto zapored vodijo na lestvici zaupanja Android telefonov

Counterpoint Research je razkril, da Nokia telefoni že drugo leto zapored vodijo na lestvici zaupanja telefonov z operacijskim sistemom Android, ki temeljijo na stebrih programske opreme, varnosti, kakovosti izdelave in napravah, ki jih priporočajo podjetja; telefoni Nokia so prehiteli največja imena mobilne industrije. (Raziskava 2020)

Izsledki raziskave so na voljo NA POVEZAVI.

V času, ko se je svet prilagodil novemu normalnemu in situaciji COVID-19, so se prav tako prilagodili tudi kibernetski kriminalci. Potreba po varnosti pametnega telefona je tako postala najpomembnejša:

  • 39 % mobilnih uporabnikov organizacij je trpelo zaradi ogrožene varnosti (The Verizon Mobile Security Index Report);
  • Ugotovitve App Annie kažejo, da se je uporaba poslovnih aplikacij v prvem polletju 2020 povečala za 220 % (v primerjavi z letom 2019);
  • Podatki PwC kažejo, da se 1/5 delavcev počuti ranljivih za kibernetskega kriminala.

Europolovo nedavno poročilo o oceni nevarnosti organiziranega kriminala prek interneta (IOCTA) je prav tako analiziralo naraščajoči trend kibernetskih kriminalnih operacij, strokovnjaki pa verjamejo, da naj bi svetovna poraba za kibernetsko varnost dosegla skoraj milijardo dolarjev za boj proti grožnjam (Darius McDermott, FundCalibre).

»Na začetku naše poti – ko smo leta 2017 lansirali prve pametne telefone – smo obljubili, da bo pametna Nokia izkušnja čista, varna in vedno posodobljena. Bili smo vodilni v tej panogi in ostajamo zavezani, da bomo mesečno zagotavljali do tri leta varnostnih posodobitev in dve leti posodobitev operacijskega sistema, ki ljudem omogočajo, da kar najbolje izkoristijo svoje telefone Nokia v daljšem časovnem obdobju. Že drugo leto zapored so raziskave strokovnjakov v industriji prepoznale našo neomajno zavezanost k zagotavljanju mobilne izkušnje, ki se sčasoma izboljšuje – kar zagotavlja, da vaš pametni telefon Nokia nudi varno in zanesljivo programsko izkušnjo, ki ji lahko resnično zaupate.

Pred kratkim smo praznovali 1000. posodobitev programske opreme, ki smo jo skupaj dosegli na pametnih telefonih Nokia in ostajamo zavezani naslednjim 1.000 in več. Razkrili smo tudi zaključek nadgradnje portfelja Android 10 in poudarili časovni načrt za nadgradnjo Android 11. Izjemna izkušnja je naša gonilna sila in trudimo se zagotoviti, da so posodobitve iz celotnega portfelja brez težav dostavljene ter da bo Nokia telefoni delujejo bolje kot tisti dan, ko ste ga kupili,« pravi Adam Ferguson, vodja trženja pri HMD Global.


Prijavi napako v članku