Telefonija
17.06.2008 10:26
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia predstavila dva nova mobilnika serije E

Nokia je predstavila nova modela Nokia E71 in Nokia E66 – najnovejši napravi Nokiine serije E, ki sta zasnovani z namenom preprostejše uporabe elektronske pošte. Tanka Nokia E71 s polno QWERTY tipkovnico in elegantna Nokia E66 z drsnim odpiranjem zadovoljujeta tako zasebne kot službene potrebe pri sprejemanju in pošiljanju sporočil. Napravi med drugim vključujeta v svetu najbolj pogosto uporabljeno korporativno rešitev za elektronsko pošto Microsoft Exchange. Obe napravi bosta na ključnih trgih na voljo v juliju. Po pričakovanjih bo maloprodajna cena brez davka tako za Nokio E71 kot tudi za Nokio E66 znašala okoli 350 evrov.

Nokia E71 in Nokia E66 sta polno opremljeni za preprosto nalaganje in uporabo službene in zasebne elektronske pošte. Ljudje, ki v službi uporabljajo Microsoft Exchange, lahko dostopajo do elektronske pošte preko mobilne poštne aplikacije Mail for Exchange, ki je že naložen na Nokii E71 in Nokii E66. Preko omenjenih naprav Nokiine serije E je uporabnikom na voljo neposreden in zanesljiv dostop do elektronske pošte, koledarja, kontaktov in opravil v realnem času, na svoje mobilnike pa lahko naložijo tudi priponke, ki so v obliki Word, Excel, Powerpoint ali PDF datotek.

Nokia E71 in Nokia E66 podpirata uporabo elektronskih naslovov več kot tisoč ponudnikov spletnih storitev, med katerimi so tudi Gmail, Yahoo! Mail in Hotmail. Poleg tega omenjeni napravi podpirata tudi Nokia Intellisync Wireless Email solution kot tudi rešitve drugih ponudnikov, med katerimi sta tudi Seven in Visto.

Z ohišjem iz nerjavečega jekla, izjemno grafiko in v barvi belega ali sivega jekla nosi Nokia E71 pečat Nokiine kakovosti in izdelave. Hladno metalno obdelavo dopolnjuje barvni zaslon, na katerem je viden odličen uporabniški vmesnik. Nokia E71 je zasnovana tako, da omogoča uporabo z eno ali obema rokama, pri čemer je bila posebna pozornost namenjena njeni ergonomični obliki, ki se odraža v ozki obliki ter posebej zasnovani polni tipkovnici.

Nokia E66 predstavlja odličen oblikovalski dosežek z ohišjem iz nerjavečega jekla in gladkim drsnim odpiranjem. Ob vseh ključnih funkcijah, ki jih ima tudi Nokia E71, med katerimi so koledar, kontakti in možnost prilagoditve domačega zaslona, nudi Nokia E66 še edinstvene dodatke, med katerimi je senzor, ki avtomatično optimizira pogled na celoten ekran ali tiho obliko, kadar je naprava obrnjena. Na voljo v belem ali sivem jeklu, predstavlja Nokia E66 prefinjeno poslovno orodje izjemne oblike.

Poleg elektronske pošte in upravljanja zasebnih informacij podpirata Nokia E71 in Nokia E66 najnovejše storitve, ki so na voljo pod znamko Ovi, in vključujejo zemljevide, glasbo in možnost izmenjave vsebin. Med drugim vključujeta napravi tudi možnost hitrega iskanja po spletu preko HSDPA, brezžičnega LAN in 3G, GPS (A-GPS) ter Nokiine zemljevide za navigacijo, glasbeni predvajalnik z do 8 GB spomina in kamero s samodejnim ostrenjem ter ločljivostjo 3.2 megatočk.


Prijavi napako v članku