Telefoni
23.11.2009 08:10

Deli z drugimi:

Share

Nokia N900 na Amazonu

Poslovni mobilni telefon Nokia N900 naj bi k nam prispel šele v prvi polovici naslednjega leta.
Poslovni mobilni telefon Nokia N900 naj bi k nam prispel šele v prvi polovici naslednjega leta.

V kolikor bi želeli med prvimi postati lastnik novega pametnega mobilnega telefona poslovnega razreda podjetja Nokia, ki temelji na osnovi odprtokodne platforme Maemo 5 in predstavlja neposredno konkurenco mobilnima aparatoma Apple iPhone in RIM Blackberry, potem se nemudoma odpravite na spletno prodajalno Amazon. Tam namreč za novinca že sprejemajo prednaročila, njegova maloprodajna cena s popustom pa znaša zgolj 480 ameriških dolarjev (seveda brez poštnine).

Maloprodajna cena mobilnega telefona Nokia N900 je vse prej kot visoka, saj se po zmogljivosti lahko povsem kosa z žepnimi računalniki. Napravica namreč za preračunavanje podatkov uporablja procesor ARM Coretex-A8 frekvence 600 MHz. Pri tem mu je v pomoč še 256 MB sistemskega pomnilnika. Prostora za shranjevanje podatkov je več kot dovolj, saj je na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov. Pomnilnik lahko razširimo s pomočjo pomnilniških kartic microSD (do 16 GB).

Za brezskrbno deskanje po svetovnem spletu, urejanje dokumentov in predvajanje večpredstavnostnih vsebin je na voljo na dotik občutljiv 8,9-centimetrski zaslon ločljivosti 800 x 480 točk. Za tekoč izris slik pa skrbi grafična rešitev PowerVR SGX, v navezi s knjižnico OpenGL ES 2.0. Hitro vnašanje besedil zagotavlja polna tipkovnica QWERTY, medtem ko je za potovanje v neznane kraje poskrbljeno z navigacijskim sistemom GPS. Za kakovostno preživljanje prostega časa pa sta na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk in sprejemnik radijskih postaj.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku