Telefoni
01.04.2010 16:45
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia N8 s fotoaparatom z 12 megapiksli

Nokia N8 bo kod kaže ponudila precej.
Nokia N8 bo kod kaže ponudila precej.

Ugibanj o prihodu novega perspektivnega mobilnika proizvajalca Nokia z imenom N8 je konec, saj ga je omenjeni finski gigant že potrdil. Sicer vseh podatkov o njem še nimamo, a tudi te lahko pričakujemo v kratkem. Nova Nokia N8 bo največ zadovoljstva prinesla vsem navdušencem nad slikanjem s svojim mobilnikom, saj ima vgrajen fotoaparat z 12 megapiksli. S tem je N8 tudi prvi Nokiin mobilnik s fotoaparatom, ki premore takšno količino megapikslov. Mobilnik ima tudi precej kakovosten nHD zaslon, ki prikazuje sliko v resoluciji 360 x 640. Med glavnimi lastnostmi pa je potrebno še omeniti, da na mobilniku N8 teče operacijski sistem Symbian^3.

Novo Nokio N8 bodo uporabniki lahko upravljali preko zaslona, občutljivega na dotik. Njegova dobra stran je ta, da zaznava tudi več uporabnikovih dotikov hkrati. Mobilnik ponuja tudi precej dobro povezljivost. Ponuja namreč GPRS, EDGE, 3G s HDSPA, Wi-Fi in Bluetooth. Za njegov pogon skrbi procesor proizvajalca ARM, o njegovi moči pa lahko zaenkrat le ugibamo. Zaenkrat še ni podatkov o tem, ali ima mobilnik vgrajeno tudi GPS navigacijo, a dvomimo, da temu ni tako.

Govoriti o ceni in času prodaje je zaenkrat še preuranjeno, a glede na prihod vohunskih slik, ki se jih že najde na spletu, njegov prihod ni pretirano oddaljen.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku