Telefoni
08.04.2014 09:01

Deli z drugimi:

Share

Nokia Lumia 630 v Evropi za zgolj 150 evrov!

Mobilnika Nokia Lumia 630 in 635 bosta zlahka prepričala tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike!
Mobilnika Nokia Lumia 630 in 635 bosta zlahka prepričala tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike!

Podjetje Nokia je na nedavni Microsoftovi konferenci Build 2014 predstavilo pametni mobilni telefon Lumia 630, ki bo kot najcenejši mobilnik poganjal mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1. Novost bo nadvse poceni tudi na evropskem trgu, saj bo zanj v prosti prodaji potrebno odšteti le okoli 150 evrov. Maloprodajno ceno novosti vključno z davkom je pred kratkim namreč pomotoma razkrila italijanska podružnica giganta mobilne telefonije Vodafone.

Za maloprodajno ceno slabih 150 evrov bodo uporabniki storitev mobilne telefonije prejeli relativno zmogljiv pametni mobilni telefon Windows Phone. Novost je namreč dovolj zmogljiva za vsakdanja opravila, saj obsega 4,5-palčni (11,4-centimetrski) zaslon s tehnologijo ClearBlack in ločljivostjo 854 x 480 slikovnih točk (format FWVGA), 2-jedrni procesor Snapdragon 400 frekvence 1,7 gigahercev ter 512 megabajtov sistemskega pomnilnika. Za zajem fotografij in videoposnetkov je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk, med prednameščeno programsko opremo pa najdemo Instagram, Nokia MixRadio, Vine in navigacijski sistem HERE Maps.

Cenovno ugoden mobilnik Nokia Lumia 630 se ponaša še s tankim ohišjem debeline devet milimetrov in bo na voljo v kar petih barvnih odtenkih. Novost bo kot nalašč tudi za športno aktivne, saj bo v mobilniku vgrajeno energijsko tipalo gibanja SensorCore.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku