Telefonija
01.12.2006 08:51

Deli z drugimi:

Share

Nokia 6086 – nova moč povezovanja

Na konferenci Nokia World v Amsterdamu je Nokia predstavila mobilnik Nokia 6086, najnovejši večnačinski UMA (Unlicensed Mobile Access) telefon, ki omogoča uporabniku, da ostane v stiku – v kateremkoli okolju. Omenjeni mobilnik je ustvarjen za ljudi, ki zahtevajo enostavnost, hkrati pa želijo največ za svoj denar. Štiripasovni GSM in UMA telefon z vgrajeno kamero ponuja veliko tipkovnico in priročen uporabniški vmesnik.

Mobilnik, ki podpira tehnologijo UMA, je rezultat številnih poskusnih različic in tako uporabniku ponuja vrhunsko zmogljivost, enostaven preklop med omrežji GSM in WLAN – odvisno od ponudbe okolja.

Mobilnik Nokia 6086 ponuja tudi običajne funkcije, kot so:
– kamkorder in video predvajalnik,
– brezžično tehnologijo Bluetooth, ki omogoča uporabo različne dodatne opreme,
– kamero VGA in 4-kratno digitalno povečavo,
– 6 MB notranjega pomnilnika in možnost razširitve pomnika s pomnilniško kartico microSD,
– do 5 ur pogovora in do 10 dni v stanju pripravljenosti.

Mobilnik Nokia 6086 prinaša ugodnosti tudi mobilnim operaterjem, saj bodo lahko svojim uporabnikom ponudili glasovne in podatkovne storitve prek omrežij WLAN ter tako zmanjšali stroške razvoja omrežja in bistveno povečali dostop do mobilnih storitev.
Orange bo eden prvih mobilnih operaterjev, ki bo svojim uporabnikom ponudil ta mobilnik in jim omogočil storitev Unik (UMA), ki so jo predstavili v letošnjem septembru in je že na voljo v Franciji, Veliki Britaniji, Španiji ter na Poljskem in Nizozemskem. Storitev Unik združuje prednosti fiksne in mobilne telefonije v eni sami mobilni napravi – z eno številko, enim imenikom, enim računom.

Mobilnik Nokia 6086 bo predvidoma na voljo v prvi četrtini naslednjega leta.


Prijavi napako v članku