Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
Varnost
10.04.2023 07:09

Deli z drugimi:

Share

Kaj ponuja prenovljena mobilna denarnica NLB Pay?

NLB Pay je mobilna denarnica banke NLB, ki je pred kratkim doživela korenito prenovo. Osvežili so celoten izgled in denarnico posodobili z novimi funkcijami.
Foto: NLB
Foto: NLB

Banka NLB svojim komitentom ponuja kar nekaj načinov, kako upravljati z osebnimi financami. Glavna sta spletna banka NLB Klik in mobilna banka Klikin, ki sta v fazi prenove in bosta še naprej centralno vozlišče za poglobljeno upravljanje z bančnim računom. Spletno in mobilno banko pa lepo dopolnjuje še popolnoma prenovljen NLB Pay – mobilna denarnica za enostavno in varno plačevanje ter potrjevanje spletnih nakupov.

Prenova je prinesla spremembo celotnega grafičnega vmesnika mobilne denarnice, ki je postala bolj pregledna in prijaznejša za uporabo. Za prijavo boste sprva potrebovali svoje osebne podatke, na podlagi katerih vam bo denarnica samodejno predlagala že obstoječe in veljavne plačilne in kreditne kartice. Na vas je, da obkljukate, katere želite uporabljati in da izberete privzeto kartico, s katero boste največ plačevali (po vsej verjetnosti bo to NLB Debetna kartica Mastercard).

Varnost še vedno na prvem mestu, na drugem pa poenostavljena uporaba

Dostop je v vsakem trenutku ustrezno varnostno zaklenjen. Za dostop uporabite ustrezno PIN kodo ali pa biometrično prepoznavo prsta ali obraza. V aplikaciji vas bosta na naslovni strani pričakala dva razdelka, do več nastavitev pa dostopate s potegom prsta čez registrirane kartice. Za vsako kartico lahko nastavite, ali ji dovoljujete dvige na bankomatih (v Sloveniji ali tujini), ali boste z njo plačevali na spletu in v tujini. Kadarkoli lahko kartice tudi zaklenete, bodisi v primeru izgube, kraje, sumljivega dogajanja ali pa na primer, če niste prepričani, da je spletna stran, pri kateri ste ravnokar opravili spletni nakup, vredna vašega zaupanja. Plačilne kartice lahko tudi le z nekaj kliki odstranite iz mobilne denarnice NLB Pay.

Brezstično plačevanje deluje enako kot pred prenovo. Izberite privzeto kartico za brezstično plačevanje, v telefonu vklopite tehnologijo NFC, telefon približajte brezstičnemu POS terminalu in zaključite nakup. Za plačila nad 50 € boste morali vtipkati PIN kodo, za uporabo brezstičnega plačevanja pa vam ni potrebno vsakič vklopiti denarnice NLB Pay, dovolj je odklenjen telefon.

Plačevanje s Flikom je še vedno najbolj enostaven način za opravljanje hitrih transakcij. Prijateljem ali znancem lahko zdaj še hitreje nakažete denar ali pa ga prejmete. Shranite njihove podatke v imenik, kliknite na njihov kontakt, izberite znesek in opravite transakcijo.

Digitalizacija kartic zvestobe

Največja pridobitev prenovljene mobilne denarnice NLB Pay je možnost digitalizacije kartic zvestobe vaših najljubših ponudnikov storitev. Hervis, Big Bang, Baby Center, Spar in še 14 drugih ponudnikov storitev imajo znotraj NLB denarnice že pripravljen obrazec, kamor vnesete številko kartice, na podlagi katere jo bo sistem samodejno prepoznal in dodal v arhiv. Ostale kartice zvestobe pa lahko vnesete s fotografijo.

Vse kartice zvestobe se vam bodo prikazovale v posebnem razdelku Zvestoba, kjer boste med njimi izbirali na enak način kot pri plačilnih karticah. Pod vsako kartico boste opazili črtno kodo, za več informacij o sami kartici pa boste morali s prstom potegniti navzgor.

Mobilno denarnico NLB Pay lahko uporabite tudi za potrjevanje spletnih plačil, brezplačno plačevanje položnic na 507 bankomatih po Sloveniji in za brezplačne dvige gotovine na 776 bankomatih članic NLB skupine na trgih Jugovzhodne Evrope.

S prihodnjimi nadgradnjami bodo v NLB dodali podporo za še več jezikov, trenutno lahko izbirate med slovenščino in angleščino.

Za še več informacij o prenovljeni mobilni denarnici NLB Pay obiščite https://www.nlb.si/pay.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
NLB NLB Pay

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NLB d. d.
Za več informacij so vam na voljo pri NLB d. d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NLB d. d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

PRONET Kranj, d.o.o.

Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj, Tel: 04 2 800 800
Današnja podjetja se soočajo z več izzivi kot kdaj koli prej. Ali veste, kaj povezuje vsa podjetja na svetu? Vsi se sprašujejo, kako najbolje pristopiti k delovnemu dnevu in kako ... Več