Igre
05.05.2021 10:12

Deli z drugimi:

Share

Nintendo Switch Pro še pred poletjem?

Nintendo Switch Pro naj bi prinesel precejšnje izboljšave v primerjavi z zdajšnjim modelom.
Nintendo Switch Pro naj bi prinesel precejšnje izboljšave v primerjavi z zdajšnjim modelom.

Pri podjetju Nintendo so nedavno najavili, da bodo znatno povečali proizvodnjo prenosne igralne konzole Switch. Povpraševanje po prenosnih igralnih konzolah namreč še nikoli ni bilo višje. Samo v letošnjem letu naj bi namreč skupno proizvedli kar 30 milijonov igralnih konzol Switch. Poleg tega naj bi ponudili v prodajo še naprednejšo različico prenosne igralne konzole Switch. Tu seveda govorimo o različici Switch Pro, ki naj bi bila naprodaj še pred pričetkom letošnjega poletja.

Na spletu so se že pred časom pojavile informacije, da bo nova igralna konzola Switch opremljena s 7-palčnim (17,8-palčnim) zaslonom OLED, medtem ko zdajšnja razpolaga z zaslonom LCD. To v praksi pomeni, da bi lahko novost ponudila celo ločljivost 4K pri igranju računalniških iger. Zato bo novost po vsej verjetnosti opremljena s procesorjem Tegra X1+, ki bo ponujal precej večjo zmogljivost v primerjavi z modelom, ki je vgrajen v zdajšnji različici igralne konzole Nintendo Switch.

Izboljšav naj bi bil seveda deležen tudi novi podstavek, ki naj bi bil opremljen s procesorjem podjetja RealTek z namenom upravljanja visokoločljivih vsebin. Zaradi vse večje konkurence je namreč Nintendo Switch primoran narediti resne nadgradnje na področju strojne opreme, če bo želel ostati v stiku s konkurenco. Poleg tega bo moral podpreti igre, ki so in še bodo na voljo v prodaji. Če bo šlo vse po načrtih bo Nintendo Switch javnosti predstavljen v okviru junijske konference E3.


Prijavi napako v članku