Računalništvo, telefonija
04.01.2007 07:32

Deli z drugimi:

Share

Nikon – prestrukturiraje prodaje v Sloveniji

Nikon, eno izmed vodilnih podjetij na svetovnih fotografskih trgih, bo prestrukturiralo svojo prodajo uporabniških izdelkov v Sloveniji od januarja 2007 dalje.

Namen novega poslovanja je okrepiti položaj Nikona na slovenskem trgu in zagotoviti, da bodo NIKONove storitve izpolnjevale pričakovanja strank, uporabnikov in medijskih partnerjev.

Strateško uravnavo delovanja na trgu bo izvedel Nikon GmbH (Nemčija), medtem ko bo delovanje poslovanja vodil Nikon Austria na Dunaju, ki je podružnica Nikon GmbH.

Distribucijo v Sloveniji bosta opravljala dva veletrgovca, GRAFO, d.o.o., v Ljubljani in EUROFOTO, d.o.o., v Kranju. GRAFO, d.o.o., bo Nikonov veletrgovinski družabnik za vse trgovce na drobno v kanalih fotografski specialist, uporabniška elektronika in IT-specialisti. EUROFOTO bo odgovoren za distribucijo v tehnične megamarkete, kanal masovne prodaje na drobno in za spletne prodajalce (internetni posredniki/spletne trgovine). Nikon bo v Sloveniji uporabil izbirni distribucijski sistem, ki zagotavlja visok nivo storitev, ki jih nudijo njegovi distribucijski partnerji.

Nikon v Sloveniji ne bo upravljal svojih storitev popravila. Vsa popravila bodo pogodbena opravljena pri “Foto Beseničar”, ki deluje kot ločena pravna oseba. Ta servisna točka bo sestavni del Nikonove evropske servisne mreže, ki zagotavlja visoko kakovost popravil, uporabniško storitev in kratek čas popravil. Vse zahteve po garancijskem popravilu morate nasloviti na Nikon servisno točko Slovenija.

Foto Beseničar bo nudil tudi uporabniško podporo. Telefonska številka za slovenske Nikon uporabnike (tel.: 01-2800-812) bo na voljo od ponedeljka do petka od 8. ure do 16. ure. Usposobljeno osebje bo nudilo odgovore na vprašanja uporabnikov glede izdelkov Nikon in dejavnosti v slovenskem jeziku. Uporabniki imajo na voljo tudi bazo podatkov s podporo za Evropo v angleščini, ki pokriva več kot 700 tem, preko slovenskega vmesnika ali neposredne pošte, naslovljene na Nikonove specialiste. V bazo podatkov podpore za Evropo je mogoče vstopiti na www.nikon.si ali preko neposredne povezave (http://nikoneurope-si.custhelp.com/ ).


Prijavi napako v članku