Računalništvo, telefonija
20.08.2008 10:31

Deli z drugimi:

Share

Nikon prejel dve nagradi EISA 2008/2009

Organizacija European Imaging and Sound Association (EISA) je Nikonu podelila dve nagradi za najboljše izdelke leta. Žirijo sta najbolj prepričala Nikon D3, ki je postal najboljši evropski profesionalni D-SLR aparat ter Nikon AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED, ki se je okitil z nazivom najboljšega profesionalnega objektiva na stari celini.

Nikon D3

Ta profesionalni D-SLR fotoaparat predstavlja poseben mejnik za Nikon. Gre za prvi fotoaparat tega proizvajalca, ki ima vgrajen senzor polnega formata FX velikosti 23.9*36mm. Posledično je vsaka točka na 12,1-megatočkovnem CMOS-senzorju večja, kar ima za posledico neverjetno dobre zmogljivosti ob uporabi v slabših svetlobnih pogojih. Nikon D3 brez težav fotografira pri vrednostih ISO 6400, po potrebi pa lahko to vrednost povišamo tudi do ISO 25600. Odlično ohišje iz magnezijeve zlitine v sebi skriva napredno elektroniko, ki jo odlikuje hitrost delovanja. Aparat lahko v najvišji ločljivosti posname kar 9 posnetkov na sekundo, kar znajo še posebej ceniti profesionalni fotografi.

Nikon AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Ta ultra širokokotni zoom objektiv ponuja številne možnosti fotografiranja in izredno optično kakovost. Konstrukcija leč je sestavljena iz 14 elementov, razporejenih v 11 skupin, dveh elementov iz ED-stekla ter 3 asferičnih leč. Novorazvita prevleka iz nanokristalov odpravlja megljenje in odsevnost med elementi leče in senzorja ter omogoča ostrino po celotni sliki, ki prekaša enakovredne objektive s fiksnimi goriščnimi razdaljami. Objektiv ponuja največjo zaslonko f/2,8 ter najmanjšo razdaljo ostrenja 0,28 m. Pogon SWM (Silent Wave Motor) skrbi za hitro in tiho delovanje samodejnega ostrenja ter omogoča takojšnji preklop na ročno ostrenje.


Prijavi napako v članku