Računalništvo, telefonija
16.11.2021 17:00

Deli z drugimi:

Share

NFON povečuje svojo prisotnost na evropskem trgu kontaktnih centrov z Daktela tehnologijami

Dr. Klaus von Rottkay, izvršni direktor NFON-a
Dr. Klaus von Rottkay, izvršni direktor NFON-a
  • NFON vstopa v strateško partnerstvo z Daktela s.r.o., specialistom za tehnološke rešitve
    kontaktnih centrov.
  • S »Contact Center Hubom« bo NFON okrepil svoje aktivnosti na hitro rastočem evropskem trgu
    kontaktnih centrov kot storitev (CCaaS).
  • S tem korakom NFON uresničuje svojo vizijo postati vodilni evropski ponudnik glasovnih
    poslovnih komunikacij.

NFON, evropski ponudnik poslovnih komunikacij v oblaku, in vodilno češko podjetje za tehnološke rešitve kontaktnih centrov (CCaaS) Daktela sta danes najavila strateško partnerstvo na področju rešitev kontaktnih centrov v oblaku. Cilj je razširiti NFON-ov produktni portfelj na področju CCaaS in občutno razširiti to poslovno področje. Osnovo bo predstavljal vsekanalni produkt kontaktnega centra “Contact Center Hub”.

Ta rešitev bo prvič predstavljena na Call & Contact Center Expu v Londonu, med 16. in 17. novembrom 2021. S produktom Contact Center Hub bo NFON na svojih ključnih trgih ponudil produkt, ki omogoča ciljnim skupinam prilagojene funkcije kontaktnega centra za velika podjetja, hkrati pa je primeren tudi za srednja in mala podjetja. NFON načrtuje, da bo rešitev na voljo v drugem četrtletju leta 2022.

Dr. Klaus von Rottkay, izvršni direktor NFON-a, pojasnjuje: ”Na evropska podjetja se vrši pritisk po nadaljevanju digitalizacije predvsem na področju poslovnih komunikacij, saj omogoča ohranjanje konkurenčnosti. Uporabniški vmesnik za komuniciranje s strankami je ključnega pomena za uspeh. Medtem ko so večja podjetja včasih že korak spredaj, številna srednje velika podjetja šele začenjajo s tem pomembnim procesom. V partnerstvu z Daktelo lahko evropskim podjetjem na tem področju ponudimo tehnološko izjemno rešitev. Daktela predstavlja močnega partnerja, ki nosi pečat kakovosti ‘Made in Europe’ za naše rešitve.”

Številne študije kažejo, da postaja digitalizacija uporabniških vmesnikov vse pomembnejša za podjetja vseh velikosti. Povečuje se tudi potreba po profesionalnih, a za uporabo enostavnih rešitev kontaktnih centrov. Ključni kriteriji, ki jih Contact Center Hub v celoti izpolnjuje, so možnost vzpostavljanja stika prek vseh komunikacijskih kanalov (omni-channel komunikacija), integracijska zmogljivost, zanesljivost in podpora.

Richard Baar, izvršni direktor in ustanovitelj Daktela s.r.o.

Richard Baar, izvršni direktor in ustanovitelj Daktela s.r.o., komentira: ”Na trg kontaktnih centrov smo se osredotočali že v zgodnji fazi. Ta trg ima svoje posebne značilnosti, zlasti visoke zahteve po razpoložljivosti, podpori in stopnji prilagodljivosti. Z našim produktom smo hitro postali vodilni ponudnik. Zdaj prehajamo v naslednjo stopnjo naše širitve, skupaj z NFON-om.”

CCaaS trg je v Evropi leta 2020 predstavljal približno 27 % celotnega trga kontaktnih centrov s 778 milijoni USD. Do leta 2027 je predvidena povprečna stopnja rasti 17 % na leto. To ustreza približno 2,3 milijardam USD. Podjetja s 50 do 1.000 zaposlenimi – strateška ciljna skupina NFON-a – predstavljajo približno 80 % celotnega CCaaS trga v Evropi.

Jan Forster, vodja marketinga, NFON

Jan Forster, vodja marketinga v NFON-u: “Čeprav se trg za UCaaS še vedno hitro razvija, se mu že bliža naslednji val motenj. Poslovna komunikacija ne pomeni le konvencionalne komunikacije v obliki telefonskih klicev, video konferenc in srečanj, ampak se bo razvijala vzdolž vrednostne verige podjetja. Strateško partnerstvo Daktele in NFON-a nam daje priložnost, da izkoristimo dodatni tržni potencial v Evropi. Integracija v procesih in v stikih s strankami bo ključnega pomena za nadaljnji razvoj podjetij. Oba vidika bomo preslikali v našo novo strukturo portfelja.”

Več informacij na spletni strani https://corporate.nfon.com/en/.

Vas zanima več iz te teme?
NFON Integration

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več

NAVIGARIS d.o.o.

Mestni trg 18, 3210 Slovenske Konjice, Tel: 05 994 36 08
Podjetje Navigaris d.o.o. je uspešno poslovno pot začelo leta 2008. Vizija ustanovitelja je bila ustvariti ciljno usmerjeno podjetje, ki bi združilo dolgoletne izkušnje in specifična ... Več