Računalništvo, telefonija
10.12.2014 19:04

Deli z drugimi:

Share

NFC navdušuje tudi naročnike omrežja au podjetja KDDI

Glavni japonski mobilni operater KDDI je izbral tehnologijo oziroma protokol MIFARE DESFire družbe NXP za program zvestobe za svojo storitev "au Wallet" (au pomeni po japonsko srečati se, gre pa tudi za znamko mobilnih telefonov) na Japonskem.
NFC navdušuje tudi naročnike omrežja au podjetja KDDI
NFC navdušuje tudi naročnike omrežja au podjetja KDDI

Družba NXP Semiconductors N.V. (NASDAQ: NXPI) je objavila, da je KDDI, glavni japonski mobilni operater, izbral njihovo varno rešitev MIFARE DESFire EV1 za svoj program zvestobe v povezavi s predplačniško kartico “au WALLET” (au Denarnica).

Storitev “au WALLET” vključuje program zvestobe, pri katerem zbiraš točke glede na vrednost nakupov s kartico in mesečnim računom za mobilni telefon. Od uvedbe te storitve maja letos (2014) se je za uporabo “au Wallet” odločilo 5 milijonov uporabnikov omrežja au. Uporabniki “au WALLET” lahko zaslužijo do 3.000 točk (enakovrednih 3000 japonskim jenom oziroma dobrim 20 evrom), če se odločijo za igranje igre “au WALLET Welcome Gacha!” v izbranih trgovinah, kjer imajo za to namenjene čitalce oziroma terminale NFC (Near Field Communication), ki prepoznajo “au WALLET”. Zaslužene točke se lahko uporabijo za spletno nakupovanje, nakup mobilnih telefonov in mobilno plačevanje računov. Istoimenska aplikacija za pametne telefone in spletna stran pa omogočata uporabnikom polnjenje te mobilne denarnice, preverjanje stanja in zbranih točk zvestobe. Imetniki kartic lahko sicer dobijo dodatne točke v več kot 50 različnih trgovinah, restavracijah in na zabavnih prizoriščih.

“Storitev au WALLET operaterja KDDI dokazuje, da so NFC aplikacije na japonskem trgu že zelo razširjene,” pravi Ulrich Huewels iz NXP Semiconductors.NFC omogoča udobno in preprosto interakcijo z dotikom, ki dviguje uporabniško izkušnjo na naslednjo stopnjo. Mesta, kot so Bangkok, Dubai, Los Angeles, Sankt Peterburg in Valencia že uporabljajo NFC v kombinaciji z MIFARE aplikacijo za izboljšanje storitev za svoje stranke.”


Uporabniki omrežja KDDI lahko “au WALLET” preprosto uporabljajo s svojimi pametnimi telefoni, pri katerih je omogočena tehnologija NFC (npr. združljivi z MIFARE DESFire NFC Forum tip 4). MIFARE DESFire temelji na odprtih svetovnih standardih tako za zračne vmesnike (air interface) kot kriptografske metode, kot so Triple DES in AES. Je v skladu s standardom ISO/IEC 14443 del 1, 2, 3 in 4 (tip A), izbirno pa uporablja tudi ukaze ISO/IEC 7816-4. MIFARE DESFire je na voljo pri NXP in licenčnih partnerjih za uporabo na varovanih elementih mobilnih telefonov, kot so kartice SIM in drugi vgrajeni deli. Polno mobilno podporo za telefone, ki uporabljajo NFC in Mifare zagotavlja Industry Group MIFARE4Mobile ™, ki je standardizirala enotni vmesnik za upravljanje na daljavo.

Takšnega sistema na našem trgu še ni moč najti in verjetno ga še nekaj časa tudi ne bo. Je pa že na voljo pomoč, ki jo lahko izkoristite pri vzpostavitvi programa zvestobe, ki ga lahko ukrojite povsem po meri vaših kupcev. Na voljo so različne tehnološke rešitve, NFC tehnologija sicer še ne, Mifare pa seveda. Klkinite TUKAJ, če želite izvedeti več.

*O NFC

NFC je na trgu široko sprejeta in standardizirana tehnologija, ki sta jo predstavila NXP in Sony leta 2002. NXP je na tem področju v središču ekosistema, ki spodbuja razvoj v sodelovanju z glavnimi proizvajalci slušalk, ponudniki mobilnih storitev in razvijalci aplikacij. NXP je številka 1 na svetovnem trgu identifikacije in dopolnjuje svojo vodilno vlogo na področju brezkontaktnih in varnostnih tehnologij za zagotavljanje popolnih mobilnih rešitev za transakcije: NFC krmilniki, varni elementi v vseh oblikah, NFC “tagi” in brezkontaktni čitalci. Devet od desetih top proizvajalcev pametnih telefonov, ki uporabljajo tehnologijo NFC, se zanaša na NXP.

*O Mifare

MIFARE je znana blagovna znamka NXP za široko paleto brezkontaktnih izdelkov, ki jih uporablja več kot 40 različnih aplikacij po vsem svetu. Z več kot 150 milijoni prodanih čitalniških enot in 10 milijardami brezkontaktnih in drugih vmesnikov, je tehnologija Mifare ena najbolj priznanih in zanesljivih na svetovnem trgu. Izdelki Mifare so v skladu z mednarodnim standardom ISO/IEC 14443 in združljivi znotraj družine izdelkov. To zagotavlja, da se lahko obstoječo infrastrukturo nemoteno nadgrajuje na višjih ravneh, kot so plačilni sistemi, vozovnice, programi zvestobe, upravljanje dostopa in parkiranja. Da bi še dodatno razširili doseg izdelkov Mifare, Industry Group MIFARE4Mobile prinaša Mifare aplikacije v NFC mobilne naprave.

*O NXP Semiconductors

NXP Semiconductors N.V. (NASDAQ: NXPI) ustvarja rešitve, ki omogočajo varne povezave za pametnejši svet. Na podlagi svojega strokovnega znanja NXP spodbuja inovacije v avtomobilski, identifikacijski in mobilni industriji, vključno z brezžično infrastrukturo, razsvetljavo, zdravstvom, industrijsko, potrošniško tehnologijo in računalništvom. NXP ima podružnice v več kot 25 državah.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

NKT d.o.o.

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 041 569 271
Dejavnosti podjetja NKT d.o.o. segajo na področje prodaje, vpeljave in uvedbe naprednih rešitev za poslovne avdio in video komunikacije. Njihovi strokovnjaki poskrbijo za načrtovanje ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več