Računalništvo, telefonija
25.09.2017 09:32
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pobudo za prepoved Uberja podprlo že več kot pol milijona ljudi

Uber je očitno v Londonu sila nepriljubljen!
Uber je očitno v Londonu sila nepriljubljen!

Londonska prometna agencija Transport for London je sprejela odločitev, da podjetju Uber ne podaljša obstoječe licence za obratovanje, ki mu poteče 30. septembra (http://bit.ly/London-Uber-RN). Kot razlog za zavrnitev podaljšanja licence je agencija navedla pomanjkanje družbene odgovornosti za številne probleme, ki lahko vplivajo na javno varnost. Najbolj problematična med vsemi pa naj bi bila Uberjeva politika preverjanja voznikov, preden ti nastopijo delo, saj so že številni njegovi vozniki povzročili huda kazniva dejanja.

Čeprav je Uber zoper odločitev londonske prometne agencije že vložil pritožbo, so možnosti za uspeh vse manjše. Na Uber so se namreč spravili tudi sami prebivalci Londona, saj je peticijo za prepoved sicer zelo priljubljene storitve v 24 urah podpisalo že več kot 500 tisoč ljudi. Ti so namreč prepričani, da jim Uber ne nudi dovolj kakovostnih in cenovno ugodnih storitev, hkrati pa naj ne bi bilo dovolj poskrbljeno za varnost potnikov.

Uber sicer najdemo že v več kot 600 mestih po vsem svetu, vključno s 40 mesti v Združenem kraljestvu. Kljub temu bi prepoved opravljanja storitev v Londonu močno ogrozila njegovo poslovanje, saj ima Uber tam že več kot 40 tisoč voznikov in približno 3,5 milijona uporabnikov, kar zanj pomeni pomemben vir prihodka in »reklame« za njegove storitve.


Prijavi napako v članku