Računalništvo, telefonija
20.01.2017 22:20
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neverjetno! Outfit7 uradno prodan za milijardo dolarjev

Najbogatejša Slovenca prodala Outfit7 Kitajcem?
Najbogatejša Slovenca prodala Outfit7 Kitajcem?

Pred kratkim so na spletu zaokrožile govorice, da naj bi najbogatejša Slovenca Iza in Samo Login svoje nadvse uspešno podjetje prodala bogatim Kitajcem. Kot potencialni zastopnik kupcev se je že ob koncu lanskega leta omenjala kitajska družba United Luck Group Holdings Limited pod vodstvom poslovneža Ou Yapinga., ponujena kupnina pa naj bi znašala dobrih 100 evrov na delnico družbe Outfit7 Investments. Govorice so se na koncu vendarle izkazale za resnične, saj so predstavniki podjetja Outfit7 uradno potrdili, da je bila uspešna družba za milijardo ameriških dolarjev oziroma preračunanih 936,97 milijonov evrov prodana investitorjem iz Azije.

Ker je šlo za izjemno velik posel, je tu bil pri prodaji ekskluzivni finančni svetovalec priznana ameriška investicijska banka Goldman Sachs International, pravni svetovalec pa Taylor Wessing LLP. Pri tem je potrebno poudariti, da podjetje Outfit7 Investments pravno formalno gledano ni slovenska, ampak mednarodna korporacija. V Sloveniji zgolj posluje prek podjetja Ekipa2, sicer pa je podjetje registrirano v Veliki Britaniji, s sedežem na Cipru. Outfit7 ima sicer poleg Loginovih še pet solastnikov, skupno pa ima podjetje še okoli 120 manjšinskih solastnikov, saj v podjetju zaposlenim delijo tudi delniške opcije.

Glavni globalni proizvod družbe Outfit7 Investments je seveda mobilna aplikacija Talking Tom, ki je navdušila številne širom sveta. Tu namreč mora uporabnik skrbeti za svojega virtualnega domačega ljubljenčka, govorečega mačka Toma, aplikacijo pa naj bi po podatkih podjetja na svoje mobilne naprave do danes preneslo že več kot pet milijard uporabnikov. V letu 2015 je Outfit7 ustvarili 108 milijonov evrov prihodkov od prodaje (leto prej 79 milijonov evrov) in 80 milijonov evrov čistega dobička (leto prej 60 milijonov evrov). Podatki za leto 2016 pa vsaj zaenkrat javnosti še niso bili razkriti, verjamemo pa, da je bilo poslovanje uspešno, sicer do odmevnega prevzema seveda sploh ne bi prišlo.


Prijavi napako v članku