Telefoni
05.03.2021 11:20
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neuničljivi Samsung XCover 5

Samsung Xcover 5 bomo le stežka uničili!
Samsung Xcover 5 bomo le stežka uničili!

Pri podjetju Samsung so nas tokrat presenetili s predstavitvijo pametnega mobilnega telefona Xcover 5. Ta je pisan na kožo predvsem nerodnim in tistim, ki so veliko na terenu. Novost je namreč prilagojena uporabi v manj ugodnih pogojih, saj lahko brez težav prenaša namakanje, umazanijo, prah, padce in udarce.

Pametni mobilni telefon Samsung Xcover 5 je opremljen s 5,3-palčnim (13,5-centimetrskim) zaslonom ločljivosti HD+, mobilnim procesorjem Exynos 850 in štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti prostora, ki ga po potrebi razširimo z uporabo pomnilniške kartice microSD. Preostala oprema pa obsega še baterijo velikosti 3.000 miliamper ur, brezstično povezavo NFC, podporo za navigacijska sistema GPS in Glonass, digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov točk in spletno kamero ločljivosti petih milijonov točk.

Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 11. Za razliko od sorodnih pametnih mobilnih telefonov ima Xcover 5 dodatno posebno tipko Xcover, ki vključi svetliko LED ali ob dvokliku omogoči slikanje. Novost je trenutno na voljo v Združenem kraljestvu, zanjo pa je treba odšteti preračunanih 382 evrov. Za zdaj še ni znano, kdaj bo neuničljivi pametni mobilni telefon Samsung Xcover 5 na voljo na evropskem trgu.


Prijavi napako v članku